• В разделах «Гараж» и «Бортовые журналы» для того, чтобы отфильтровать темы по вашему индексу кузова, вы можете просто нажать на него в начале любой соответствующей темы.
    Ребята! Есть огромная просьба - если создаете тему с вопросом в "Гараже", не ленитесь отписаться, как именно решилась проблема, что сделали и т.д.
    Только тогда наш "Гараж" станет реальной базой знаний!!

Заміна моторчика пічки Е32, Е34

TROHIM

Пользователь
Joined
Nov 17, 2011
Messages
249
Город
Львов
Всім доброго! Встав мотор кліми в мороз, коли добрався до нього вияснилось що втулки провернулись разом з валом в корпусі і ротор став на перекос! В неті знайшов посилання на сайт http://www.e34.su/forum/index.php?/topic/42071-%D1%82%D0%B8%D0%BF%D1%8B-%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BA-%D0%B534/ де майже все розкладено по полочкам на рахунок пічок в Е34, Е32. На Екзісті був куплений моторчик 0 130 111 020 ідентичний оригіналу за 535 грн.
View attachment 159990 View attachment 159991
Від себе добавлю щодо виприсовки крильчаток.
1. Потрібно точно запам'ятати положення крильчаток одна відносно іншої, щоб не збилось їх балансування. Там є пластмасові мітки-виступи
2. Заміряти відстань внутрішньої сторони крильчатки до моторчика (наскільки потрібно потім запресувати крильчатку на новий мотор)
3. Зробити елементарний сйомник. Дві грубі пластини з дірками по краям на два болти, одна з них з проріззю під вал моторчика View attachment 159981 (нижня під крильчатку, верхня на крильчатку-вал і болтами зкручавати)
4. Зачистити краї вала нождачкою, щоб легше вийшла крильчатка
5. Встановити сйомник (уважно щоб не пошкодити крильчатку), зробити легенький натяг, вставити крильчатку в кип'яток на 2-3 хв., добути і ОБЕРЕЖНО закручувати болти, щоб не пошкодити "шприхи" крильчатки. В кінці вставити ще раз в кип'яток, дістати і викрутити крильчатку рукою
6. Запам'ятати як стоять крильчатки (внутрішня, зовнішня сторона)
7. Змазати вал нового моторчика рідким милом і запресувати повільно крильчатку з допомогою втулки, я використав стару від рульового маятника підійшла ідеально. При тому згадати пункт 2!
Ця робота зайняла у мене приблизно пів дня, половина з того часу зняти і поставити моторчик. В М70В50 це не просто!
Зараз вже тепло і тихо в салоні.
 
Last edited:
Top