• В разделах «Гараж» и «Бортовые журналы» для того, чтобы отфильтровать темы по вашему индексу кузова, вы можете просто нажать на него в начале любой соответствующей темы.
    Ребята! Есть огромная просьба - если создаете тему с вопросом в "Гараже", не ленитесь отписаться, как именно решилась проблема, что сделали и т.д.
    Только тогда наш "Гараж" станет реальной базой знаний!!

[ E39 ] Склоочисники перестали працювати

signal

Пользователь
Joined
Mar 31, 2012
Messages
542
Age
67
Страна
Украина
Город
Луцк
Перестали працювати склоочисники і омивач лобового скла. Іноді омивач спрацьовує, і спрацьовують склоочисники на максимальній швидкості (положення перемикача крайнє верхнє). Підкажіть де копати? Чи може бути відмова перемикача, чи це блок управління не працює, чи - реле. Прошу підказати. Завтра буду шукати причину.
 
Після невдалого пошуку виявилось:
Перемикач на рульовій колнці працює нормально.
Виявив, що на реле 36 на 30 контакті немає +12В, запобіжники всі цілі (схема WDS).
Куди копати далі?
 
якого року авто?
Виявив, що на реле 36 на 30 контакті немає +12В, запобіжники всі цілі (схема WDS).
якщо авто таки дорестайл і там дійсно к36 є - то наступним кроком логічно перевірити наявність напруги на F1.
Але омивач теж не працює, тоді до чого тут к36?
Я б копав в сторону ZKE
 
Авто 1996.03, і реле К36 є. Зараз омивач працює. Іноді спрацьовує склоочисник на максимальній швидкості тільки під час руху. Але зупиняється, при вимиканні максимального режиму, в будь-якому місці (не доводить склоочисників в крайнє нижнє положення; доводиться "ловити момент").
 
Іноді спрацьовує склоочисник на максимальній швидкості тільки під час руху
Якщо уважно дивитися ВДС, то можна помітити, що за швидкості відповідає к37. А к 36 тільки подає туди напругу. Відповідно, якщо друга швидкість працює - то до к36 питань нема.
Але зупиняється, при вимиканні максимального режиму, в будь-якому місці (не доводить склоочисників в крайнє нижнє положення; доводиться "ловити момент").
за положення відповідає мікрік в самому механізмі двірників. Спробуйте його перевірити прямо на роз"ємі - чи працюють обидві швидкості, чи спрацьовує мікрік.

Перемикач на рульовій колнці працює нормально
це ви як з"ясували? Статуси при діагностиці вірні видає?
 
Проблема вирішилась ремонтом двигуна склоочисника. Внаслідок розгерметизації корпуса двигуна туди потрапила вода, тому двигун інколи запускався, а частіше не запускався. Після розборки всі деталі двигуна були очищені і все стало працювати.
 
Back
Top