• В разделах «Гараж» и «Бортовые журналы» для того, чтобы отфильтровать темы по вашему индексу кузова, вы можете просто нажать на него в начале любой соответствующей темы.
    Ребята! Есть огромная просьба - если создаете тему с вопросом в "Гараже", не ленитесь отписаться, как именно решилась проблема, что сделали и т.д.
    Только тогда наш "Гараж" станет реальной базой знаний!!

[ E32/34 ] Скрип при повороті керма

Nazgul

Пользователь
Joined
Nov 14, 2011
Messages
1,521
Age
107
Страна
Украина
Город
Ахтырка
Панове, допоможіть ідентифікувати проблему.
Скрипить щось спереду зліва при повороті керма. Спробував зняти на відео. Там на 8-9 секундах один раз чути як проскочив ремінь насоса ГУРа - це не воно
https://www.youtube.com/watch?v=uFNpf4YuOJc
При цьому трохи зростає зусилля на кермі. Не дуже сильно.
Думав, що редуктор. Грішив на нього, бо десь місяців два тому, трохи підтягнув його. І десь місяць тому з'явився цей скрип. Відпустив трохи редуктор, з'явився люфт, але скрип, наче, пропав. А десь тижнів два тому з'явився знову. Сьогодні замінив редуктор - нічого не змінилося.
Помітив одну цікаву річ. Скрип інколи зникає, коли на вулиці прохолодно. На жарі з'являється знову. Зранку починаєш їхати на роботу - не скрипить. Через 3-5 км - вже скрипить. В обід жарко, починаєш їхати - скрипить. О 17-00 додому - скрипить. Приїхав, поставив машину. Їдеш кудись ввечері, коли вже прохолодно - не скрипить.
Ось сьогодні, їду міняти редуктор...десь о 19-00 - скрипить. О 23-00 назад - не скрипить, поки доїхав (5 км) - вже знову скрипить.
Що може давати такий скрип? Шарові? Наконечники?
Пробував мацати знизу все, поки дружина крутить кермо... Десь біля редуктора скрипить... може палець на середній тязі.... не знаю, не можу точно визначити.
Поки що думаю дочекатися вечора, взяти будівельний фен і пробувати гріти по черзі всі вузли й крутити кермо.
Буду вдячний за якісь думки з цього приводу.
 
Last edited by a moderator:
Шаровые опоры.
 
Сайлентблок сошки таке може чудити.
 
Сайлентблок сошки таке може чудити.
Ви маєте на увазі опору, що стоїть в поперечній тязі? Не знаю як її назвати. Коротше той вузол, палець якого вставляється в сошку редуктора?
 
Ні, з протилежного боку.
images.jpg
[/URL] [/img]
 
Втулка маятника нова. Перевірили. Жива.
В обід заїхав на підіймач. Трохи розкрутили передок я посмикали. Скрипить шарова на поперечній тязі справа (зі сторони маятника).
Дякую всім за увагу.
 
Back
Top