Штрафы платить или нет?

Artcoral

Пользователь
Joined
Feb 3, 2012
Messages
102
Age
42
Город
Киев
В двух словах - долго ездил не на своих машинах и при нарушении денег принципиально не давал, а выписанный штраф выбрасывал в окно(они анулируются через 2 или 3 года), но вот наконец то купил себе машину по справке счет.
В гаи там при постановке они меня обяжут их платить или нет(ставить кстати буду в Борисполе)?

мнения не интересны, интересна реальность, спасибо.
 
эх Борисполь.... )))))
Иди в 12 вроде бы кабинет (при входе сразу направо) в Борисполе и бери справку со всеми своими штрафами , плати их и потом опять в тот же кабинет что бы тебе дали справку что штрафов нету !
Только после этого сможеш поставить машину на учёт !
 
Дык, по радиву сказали, шо не будут требовать при регистрации авто проплаты штрафов...?:blush:
 
Дык, по радиву сказали, шо не будут требовать при регистрации авто проплаты штрафов...?:blush:

Да, тоже слышал, но в МРЭО скажут "ничого не знаем, нечули такого, идить платить...."

Нужно ссылку на официальный документ.
 
выписанный штраф выбрасывал в окно(они анулируются через 2 или 3 года),
а сколько время прошло с последнего штрафа.
 
До речі про термін давності штрафів. В лютому 2011 року на мене складено протокол про порушення в Івано-Франківській області, сам проживаю в Тернополі. На мою домашню адресу не приходило повідомлення про обов"язкову оплату штрафу, давав запит в виконавчу службу, чи я числюся в них як не платник штрафу, де отримав відповідь що в базі мене немає. Думав що може десь загубився... Тиждень тому зупинили мене ДАІшники і пробивали по базі авто і мене, і тут випливає що штраф таки є. Термін подачі даних з ДАІ в виконавчу службу 3 місяці( так мені повідомляли), тобто вже вийшов. Питання в тому чи дійсно є термін давності несплачених штрафів в ДАІ(як вищенаписано в повідомлені), якщо так то який саме ?
 
Если ставить будешь авто на себя то Будешь платить)) лучше на Жену оформить или на Родителя, Брата)) ну как показывает практика, рано или поздно все равно брийдется платить))) Штафы
 
Питання в тому чи дійсно є термін давності несплачених штрафів в ДАІ(як вищенаписано в повідомлені), якщо так то який саме ?
точно не скажу, но был свидетелем такого. Человек хотел снять авто с учета. Сделали выписку по штрафам, а там их штук 20, при чем за период лет 5. Так что заставили его оплачивать все эти штрафы, независимо от срока давности.
 
Найшов слідуюче роз"яснення про термін давності :
" Статтею 303 КУпАП встановлено давність виконання постанов про накладення адміністративного стягнення.
Не підлягає виконанню постанова про накладення адміністративного стягнення, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення.
При цьому слід розуміти, що даний строк поновлюється щоразу як ДАІ предявлятиме постанову до виконання до ДВС. Наприклад, якщо ДВС поверне постанову без виконання, то з цього часу повернення тримісячний строк знову розпочинається.
Якщо ж дійсно ДАІ пропустить тримісячний строк, то така постанова не підлягає виконанню. Однак законодавчо чи в інших нормативно-правових актах ніде не закріплено поняття "бази штрафів", запис штрафу до бази чи видалення штрафу звідти.
За логікою в разі пропущення 3-місячного строку така постанова вже не підлягає виконанню, а тому має бути видалена з бази і не братись до уваги ДАІ. Однак в такому випадку само ДАІ визнає свою незаконну бездіяльність щодо своєчасного непредявлення постанови до виконання, а це втрати держбюджету України (може і на кримінальну відповідальність потягнути). Тому такі штрафи звичайно ж видаляться із бази не будуть.
Вам має бути абсолютно байдуже щодо наявності штрафу в базі, головне - це той факт, що через наявність несплаченого штрафу ДАІ перешкоджає у певних діях (реєстрація, зняття з реєстрації авто, техогляд).
Тому Вам слід оскаржувати такі дії через суд: "посадова особа ДАІ перешкоджає у знятті з реєстрації автомобіля через наявністю штрафу, який згідно статті 303 КУпАП не підлягає виконанню."


Жодних інших строків давності на жаль немає :(.
 
Все, оформил.
Штрафы не платил, я думаю вот почему - прописан был на Оболони, а в Борисполе с конца февраля только, живу то я и дальше на Оболони.
Милисанер конечно спросил меня при приеме документов "штрафы платил?", я сказал "не знаю", через пол часа получил номер.
Видно у них там база отдельно на каждый город.
Кстати машину брал в Коломыи, там у них вообще все просто и очередь движется очень быстро, видно что люди все при делах, и не стесняются спрашивать у первого попавшегося милисанера "а як швыдше?" - и не то что б меня радовала коррупция, там прайсы 100-200 грн, и воно тики швыдше.
 
ну как бы слушай совет из личного, сегодняшнего опыта, а выводы делай сам.....

Короче, развели лоха, получается? :biggrin:
 
Вот подписал Хфедорович....

http://for-ua.com/politics/2012/04/06/162601.html

Но если дойдет до исполнительной службы, то будет как Евгений написал:)))

У нас в стране формально даже Конституция существует. И чо, как говорится...
 
Back
Top