Вивезення авто за кордон.

shady333

Пользователь
Joined
Nov 10, 2011
Messages
54
Город
Львов
Хто може дати консультацію з даного питання?

Цікавить, як можна вивезти авто з україни за кордон, час і вартість тої процедури при можливості?

Дякую.
 
садишься за руль, иии пересекаешь границу, дальнейшие сроки пребывания и ограничения регламентируются страной назначения
 
чувак живет во Львове, недалеко от границы и типо ни разу ни в чем неграмотный..
там каждый второй в Польшу и обратно ездит каждый день и спросить есть у кого..
это типа скрытая реклама или что за прикол, непонятно..
 
Те що ввозять і катаються на польській реєстрації то зовсім інше питання. Мене цікавить зворотня процедура.

2autovoz, якщо немає відповіді, навіщо писати флуд?
 
так задай нормально вопрос. Расскажи проблему
регистрация авто украинская? кто хозяин? какие документы у тебя есть?
 
Потрібно в україні купити ВАЗ 2106 і законним шляхом перевезти його в Іспанію і там поставити на обілк. Питання, що для цього потрібно на нашій стороні?
 
Потрібно в україні купити ВАЗ 2106 і законним шляхом перевезти його в Іспанію і там поставити на обілк. Питання, що для цього потрібно на нашій стороні?


хм..., может проще им найти где-то в Европе ?

сначала нужно здесь снять с учета ( я так думаю)
 
Дякую всім.
Ось що маємо:
Умови вивезення (пересилання) громадянами товарів за межі митної території України визначені статтею 371 Митного кодексу України від 13.03.2012 № 4495-VI /зі змінами/ (далі – Кодекс). Згідно з частинами першою-третьою цієї статті Кодексу:
товари, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 10000 євро (крім зазначених у частині другій цієї статті), не підлягають письмовому декларуванню при вивезенні (пересиланні) їх громадянами за межі митної території України;
товари, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 10000 євро та на які законом встановлено вивізне мито та/або якщо відповідно до закону державними органами видаються документи, необхідні для здійснення митного контролю та митного оформлення таких товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України громадянами, підлягають письмовому декларуванню в порядку, встановленому для громадян, із сплатою у випадках, визначених законами України, вивізного мита та з поданням відповідних документів, виданих державними органами;
товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 10000 євро (крім зазначених у частині четвертій цієї статті), при вивезенні (пересиланні) їх громадянами за межі митної території України підлягають письмовому декларуванню з поданням митної декларації, передбаченої законодавством України для підприємств, та зі сплатою вивізного мита у випадках, встановлених законами України.
Довідково. Пунктом 8 Положення про митні декларації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 № 450, встановлено:
під час переміщення (пересилання) товарів через митний кордон України громадянами митна декларація на бланку єдиного адміністративного документа заповнюється у разі, коли такі товари відповідно до Кодексу та цього Положення декларуються з поданням митної декларації, передбаченої законодавством України для підприємств;
для письмового декларування громадянами особистих речей, інших товарів для особистих, сімейних та інших потреб, не пов’язаних з провадженням підприємницької діяльності (крім передбачених в абзаці першому цього пункту), використовується митна декларація для письмового декларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами для особистих, сімейних та інших потреб, не пов’язаних з провадженням підприємницької діяльності.

Вивізного мита на товари, зазначені у Вашому запиті, законами України не встановлено.

Переліки товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 № 436. У цих переліках зазначені документи, які підтверджують дотримання встановлених обмежень на переміщення через митний кордон України товарів, залежно від їх коду згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (далі – УКТ ЗЕД) та опису.
Відповідно до переліку культурних цінностей, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 № 436, пропуск через митний кордон України та митне оформлення товару за кодом 9705 00 00 00 згідно з УКТ ЗЕД: „колекції та предмети колекціонування із зоології, ботаніки, мінералогії, анатомії або такі, що становлять історичний, археологічний, палеонтологічний, етнографічний чи нумізматичний інтерес” (крім сувенірних виробів, предметів культурного і ужиткового призначення серійного і масового виробництва, перелік яких встановлюється Міністерством культури України) здійснюється митними органами на підставі свідоцтва на право вивезення (тимчасового вивезення) культурних цінностей.

До Переліку сувенірних виробів, предметів культурного і ужиткового призначення серійного і масового виробництва, на вивезення (тимчасове вивезення) яких дозвіл Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон не потрібен, наведеному у додатку 1 до Інструкції про порядок оформлення права на вивезення, тимчасове вивезення культурних цінностей та контролю за їх переміщенням через державний кордон України, затвердженої наказом Міністерства культури і мистецтв України від 22.04.2002 № 258, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 09.07.2002 за № 571/6859, належать предмети техніки: автомобілі, мотоцикли, велосипеди та інші транспортні засоби, що не мають значної історичної цінності.
Довідково. Під значною історичною цінністю транспортних засобів розуміють приналежність їх видатним особам, політичним діячам, участь у видатних подіях, ексклюзивні моделі, які не були в серійному виробництві або випущені у малій кількості, або ювілейні, або випущені до 1950 року і їх кількість в Україні не більше ніж два екземпляри.

Згідно з частинами другою-третьою статті 69 Кодексу:
митні органи здійснюють контроль правильності класифікації товарів, поданих до митного оформлення, згідно з УКТ ЗЕД;
на вимогу посадової особи митного органу декларант або уповноважена ним особа зобов’язані надати усі наявні відомості, необхідні для підтвердження заявлених ними кодів товарів, поданих до митного оформлення, а також зразки таких товарів та/або техніко-технологічну документацію на них.

Відповідно до частин першої, другої, п’ятої статті 327 Кодексу:
у разі потреби для участі у здійсненні митного контролю можуть залучатися спеціалісти та експерти;
залучення спеціалістів та експертів здійснюється керівником митного органу або його заступником за погодженням з керівником підприємства, установи, організації, де працює спеціаліст чи експерт;
у разі необхідності за власним бажанням залучення спеціалістів та експертів може здійснювати декларант (власник товару та/або транспортного засобу).
Довідково. Згідно з частиною першою статті 502 Кодексу експертом може бути особа, яка має необхідні знання для надання відповідного висновку.
 
Потрібно в україні купити ВАЗ 2106 і законним шляхом перевезти його в Іспанію і там поставити на обілк. Питання, що для цього потрібно на нашій стороні?

почти остап бендер ;)
итак, нелегально проживаюшему в Испании нашему земляку нужна машина..
купить там и поставить на себя в Испании нет, естественно, возможности, потому как заехали как обычно,
на минимальный срок по визе, а выезжать обратно не собираемся годами...
ну и тд... нюансы обсуждать не будем..
примерно так?
Тогда очень просто, просто вывозиться та ВАЗ 2106 , естесственно на украинском учете,
завозиться в Испанию, там никаких деклараций на ввоз не дают...
Там есть свои нюансы по ввозу, плюс нужно втихаря ездить на такой машине, вообщем не рисоваться,
есть нюансы по страховке как покупать... но в общем и целом это реально, был у меня знакомый еврей,
жил на социале в Германии, так им не рекомендовано социалом покупать немецкие авто, (узнают лишат социала на размер стоимости авто) так он свой Матиз с Украины привез и чтоб не сдали тихонечко на нем ездил,
держал в соседнем дворе глухом, чтоб не палиться..
 
Можно в Италии купить "ФИАТ-125 или 124", и не морочится...:biggrin:



ВАЗ 2106 - Виробництво моделі розпочалось у 1976 році на заводі в Тольятті. Модель була перероблена для вітчизняних умов експлуатації з FIAT 124 Speciale зразка 1972 року.
А вот воспоминания Александра Декаленкова, участника советской комиссии по так называемому «Автомобилю №2»: «В рамках контракта с Fiat я предложил модель 124 в качестве автомобиля №1 и модель 125 в качестве автомобиля №2. Но от «125-ки» отказались, поскольку она была построена на другой платформе. Нам же требовалась максимальная унификация».
Больше сдесь - http://www.zr.ru/content/articles/484752-istorija_zhigulej_ochevidnyje_i_neverojatnyje/
 
Back
Top