• В разделах «Гараж» и «Бортовые журналы» для того, чтобы отфильтровать темы по вашему индексу кузова, вы можете просто нажать на него в начале любой соответствующей темы.
    Ребята! Есть огромная просьба - если создаете тему с вопросом в "Гараже", не ленитесь отписаться, как именно решилась проблема, что сделали и т.д.
    Только тогда наш "Гараж" станет реальной базой знаний!!

[ E65/66 ] Заміна соленоїда шторки (або рефлектора ближнього світла) не знімаючи шкла

mvibmw

Пользователь
Joined
Nov 22, 2011
Messages
4,116
Age
45
Город
Червоноград
Рік назад почала підклинювати шторка у "лінзі" ближнього світла і перемикаючи з дальнього на ближнє,права фара через не вчасно повернуту шторку сліпила зустрічних,прийшлось її відключити.Почав шукати пошкоджену фару щоб отримати соленоїд.За рік в нас так і не знайшов.І неділі з дві назад знайшов у польщі цілу частину під лінзу ближнього світла.Забігаючи на перід скажу,що відремонтував і свій соленоїд.
І так роботи сьогодні особливо не було,загнав авто на підйомник,зняв бампер,зняв фару.Зняв лампочку ксенонову,зняв коректор щоб більше було доступу і щоб блок рефлекторів нахилявся вільно.Відкрутив чотири гайки якими лінза кріпиться до каркасу рефлекторів.Але в такому виді лінза не вийде ніяк через задній отвір.І так як весь блок лінзи потрібно було розділити,а він складається з трьох деталей(лінзи,рефлектора і деталі на якому закріплений соленоїд і шторка яку він рухає,плюс шторки яка переводить фару у лівосторонній рух,по суті це одна велика шторка між рефлектором і лінзою),висверлюєм 4 розвальцовки:



У фарі залишиться ось така деталь з лінзою(я сфоткав ту учбову :) яку купив).На фото видно 4 отвори (розвальцовки) що потрібно висверлити.Сверлити не наскрізь,а саму розвальцовку.Потім ця розвальцовка буде служити направляючими при збірці.



Виймаєм рефлектор і блок шторок з соленоїдом.Так як куплені шторки були з лівої фари,то прийшлось сам соленоїд переставляти у свою.



Ось новий соленоїд на моїй шторці.Вставляєм і закернюєм.



Потім все збираєм у зворотній послідовності.Вставляєм шторку і попадаєм на розвальцовки які висверлювали.Вона впринципі на них фіксується.Потім вставляєм рефлектор.Закручуєм на місце 4 гайки,якими кріпиться рефлектор.А дальше сама нудна робота.Скутити все між собою через визерлені розвальцовки.В більші отвори ідеально входять боти М4 у більші М5.
На все пішло пів дня роботи і купа злості :biggrin: і приспособ на скручування 4 болтиків в висверлених місцях:





Таким же способом можна зняти рефлектори для відновлення вигорівшого покриття.
 
Перед НР мав трохи часу і вирішив зайнятись фарами.Дісталось авто з брудним шклом,та й лінзами.Так як досвід і методика вже були розроблені при заміні соленоїда на попередній,вирішив я демонтувати все і вимити шкло з середини.Правда додатково до ріт описаних вище,добавляється зняття й лінзи.Але зняти її дуже легко,знявши штопорне кільце.

Ось фото фар до і після мийки і полірування.На фото навіть та фара яка бвиглядає брудно,насправді полірована,але не допомогло.







Ось вигляд зсередини фари до миття







і після





Мив я за допомогою полоси вирізаної з бризговика від фури.Там пластик,що типу ABS.Шириною я вирізав 3 см,довжиною 30см,товщина 3 мм.Пластик цей вміру жорсткиі і гнучкий.Обморав я його в три шари м"якою матерією і закріпив примотавши ниткою.Так через отвір який отримав,матюкаючись :biggrin: і мив.Фото цієї полоски не робив :).Після мийки отією смужкою,я нарвав і накидав в фару дуже дрібних частинок (менше 1см) поролону і бовтав фарою



Воду використовував з осмосу разом з миючим засобом.Полоскав дистильованою.Після мийки фару продув повітрям і висушив феном.І все зібрав.Паралельно протер рефлектори і вимив лінзи.

!!!!!!!!Обов"язково з фари зняти блок розпалювання ксенонону і коректор.Ну і само собою лампочки.

Після мийки на авто можна їхати і в ночі :biggrin:,з"явились чіткі межі що утворюються шторкою.Ну і стало видно як працює автокоректор.Бо до мийки ніяких границь не було.Навіть під"їхавши впритул до стіни,ніяких ліній не булотупо плями.
 
Якщо є бажання,то можна розділити на дві теми.
 
Back
Top