• В разделах «Гараж» и «Бортовые журналы» для того, чтобы отфильтровать темы по вашему индексу кузова, вы можете просто нажать на него в начале любой соответствующей темы.
    Ребята! Есть огромная просьба - если создаете тему с вопросом в "Гараже", не ленитесь отписаться, как именно решилась проблема, что сделали и т.д.
    Только тогда наш "Гараж" станет реальной базой знаний!!

[ E65/66 ] Заміна соленоїда шторки (або рефлектора ближнього світла) не знімаючи шкла

mvibmw

Пользователь
Joined
Nov 22, 2011
Messages
4,116
Age
45
Город
Червоноград
Рік назад почала підклинювати шторка у "лінзі" ближнього світла і перемикаючи з дальнього на ближнє,права фара через не вчасно повернуту шторку сліпила зустрічних,прийшлось її відключити.Почав шукати пошкоджену фару щоб отримати соленоїд.За рік в нас так і не знайшов.І неділі з дві назад знайшов у польщі цілу частину під лінзу ближнього світла.Забігаючи на перід скажу,що відремонтував і свій соленоїд.
І так роботи сьогодні особливо не було,загнав авто на підйомник,зняв бампер,зняв фару.Зняв лампочку ксенонову,зняв коректор щоб більше було доступу і щоб блок рефлекторів нахилявся вільно.Відкрутив чотири гайки якими лінза кріпиться до каркасу рефлекторів.Але в такому виді лінза не вийде ніяк через задній отвір.І так як весь блок лінзи потрібно було розділити,а він складається з трьох деталей(лінзи,рефлектора і деталі на якому закріплений соленоїд і шторка яку він рухає,плюс шторки яка переводить фару у лівосторонній рух,по суті це одна велика шторка між рефлектором і лінзою),висверлюєм 4 розвальцовки:



У фарі залишиться ось така деталь з лінзою(я сфоткав ту учбову :) яку купив).На фото видно 4 отвори (розвальцовки) що потрібно висверлити.Сверлити не наскрізь,а саму розвальцовку.Потім ця розвальцовка буде служити направляючими при збірці.



Виймаєм рефлектор і блок шторок з соленоїдом.Так як куплені шторки були з лівої фари,то прийшлось сам соленоїд переставляти у свою.



Ось новий соленоїд на моїй шторці.Вставляєм і закернюєм.



Потім все збираєм у зворотній послідовності.Вставляєм шторку і попадаєм на розвальцовки які висверлювали.Вона впринципі на них фіксується.Потім вставляєм рефлектор.Закручуєм на місце 4 гайки,якими кріпиться рефлектор.А дальше сама нудна робота.Скутити все між собою через визерлені розвальцовки.В більші отвори ідеально входять боти М4 у більші М5.
На все пішло пів дня роботи і купа злості :biggrin: і приспособ на скручування 4 болтиків в висверлених місцях:





Таким же способом можна зняти рефлектори для відновлення вигорівшого покриття.
 

mvibmw

Пользователь
Joined
Nov 22, 2011
Messages
4,116
Age
45
Город
Червоноград
Перед НР мав трохи часу і вирішив зайнятись фарами.Дісталось авто з брудним шклом,та й лінзами.Так як досвід і методика вже були розроблені при заміні соленоїда на попередній,вирішив я демонтувати все і вимити шкло з середини.Правда додатково до ріт описаних вище,добавляється зняття й лінзи.Але зняти її дуже легко,знявши штопорне кільце.

Ось фото фар до і після мийки і полірування.На фото навіть та фара яка бвиглядає брудно,насправді полірована,але не допомогло.







Ось вигляд зсередини фари до миття







і після





Мив я за допомогою полоси вирізаної з бризговика від фури.Там пластик,що типу ABS.Шириною я вирізав 3 см,довжиною 30см,товщина 3 мм.Пластик цей вміру жорсткиі і гнучкий.Обморав я його в три шари м"якою матерією і закріпив примотавши ниткою.Так через отвір який отримав,матюкаючись :biggrin: і мив.Фото цієї полоски не робив :).Після мийки отією смужкою,я нарвав і накидав в фару дуже дрібних частинок (менше 1см) поролону і бовтав фарою



Воду використовував з осмосу разом з миючим засобом.Полоскав дистильованою.Після мийки фару продув повітрям і висушив феном.І все зібрав.Паралельно протер рефлектори і вимив лінзи.

!!!!!!!!Обов"язково з фари зняти блок розпалювання ксенонону і коректор.Ну і само собою лампочки.

Після мийки на авто можна їхати і в ночі :biggrin:,з"явились чіткі межі що утворюються шторкою.Ну і стало видно як працює автокоректор.Бо до мийки ніяких границь не було.Навіть під"їхавши впритул до стіни,ніяких ліній не булотупо плями.
 

mvibmw

Пользователь
Joined
Nov 22, 2011
Messages
4,116
Age
45
Город
Червоноград
Якщо є бажання,то можна розділити на дві теми.
 
Top