shuller
Пользователь
- Повідомлення
- 615
- Вік
- 43
- Город
- Киев
Всім
. Висіла у мене помилка по додатковій помпі. Довго я збирався думками усунути це неподобсво, і нарешті зважився. Скажу відразу-нічого складного немає, хіба що якщо хто не дружить з паяльником ... то той не дружить з паяльником
А він потрібен для того щоб припаяти контакти нових щіток. Вирішив я робити заміну не знімаючи помпи щоб зайвий раз не чіпати хомути і патрубки, не те щоб я в них не впевнений, просто вирішив зробити це так. Процес зняття зайняв хвилин 10.
Для початку потрібно відключати фішку.

Потім для зручності я відвів в сторону трубку заправки кондиціонера

Зверху на корпусі є три пари вусиків, які потрібно розігнути викруткою щоб витягти щітковий вузол.

Відігнувши вусики пробуємо тягнути вгору. Буде йти туговато. При цьому слід притримувати саму помпу так як буде тягнутися разом з помпою. Витягати потрібно повільно і акуратно щоб не втратити розпірну шайбу щіток.

Після знятт практично відразу було видно ... точніше не так ... не було видно щіток, майже.
І так як окремо щітки для нашої помпи не продаються, я погнав в найближчий автомагазин підбирати щось. І це щось виявилося від чогось
Розібравши це щось і приготувавши інструменти я почав обточувати напилком графито-мідне виріб до потрібних мені розмірів, а саме 5 * 5 * 10.

Ну а далі підігнавши за розміром

припаявши контакти і встановивши розпірну шайбу між щітками, я погнав встановлювати все назад.

Збірку проводити в зворотній послідовності.
Ось що залишилося від моїх щіток

Для початку потрібно відключати фішку.

Потім для зручності я відвів в сторону трубку заправки кондиціонера

Зверху на корпусі є три пари вусиків, які потрібно розігнути викруткою щоб витягти щітковий вузол.

Відігнувши вусики пробуємо тягнути вгору. Буде йти туговато. При цьому слід притримувати саму помпу так як буде тягнутися разом з помпою. Витягати потрібно повільно і акуратно щоб не втратити розпірну шайбу щіток.

Після знятт практично відразу було видно ... точніше не так ... не було видно щіток, майже.
І так як окремо щітки для нашої помпи не продаються, я погнав в найближчий автомагазин підбирати щось. І це щось виявилося від чогось

Розібравши це щось і приготувавши інструменти я почав обточувати напилком графито-мідне виріб до потрібних мені розмірів, а саме 5 * 5 * 10.

Ну а далі підігнавши за розміром

припаявши контакти і встановивши розпірну шайбу між щітками, я погнав встановлювати все назад.

Збірку проводити в зворотній послідовності.
Ось що залишилося від моїх щіток