Невинуватість автовласникам доведеться доводити у суді

Bmwsnik

Пользователь
Joined
Oct 15, 2015
Messages
177
Age
47
Город
Киев
На дороги повертається автоматична фіксація порушень. Тепер водіям виписуватиме штраф камера, яка зафільмує правопорушення. Так звані “листи щастя” водії зможуть отримати або поштою, або SMS на мобільний телефон. Де і коли будуть встановлені камери, ще невідомо.

– Це прямо суперечить Конституції України, а саме статті 61, відповідно до якої юридична відповідальність особи має індивідуальний характер. Тобто за конкретно порушення відповідає конкретна людина. У випадку з новим законом ця норма нівелюється, – розповідає одному з інформаційних ресурсів партнер незалежної адвокатської компанії Олександр Климчук. – Ці зміни спотворюють логічну формулу “порушення і відповідальність” і фактично вводять принцип “презумпції винуватості” – на противагу статті 62 Конституції, де чітко написано: “ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину”.

З 7 листопада протокол про порушення не складається, замість цього співробітник МВС встановлює, за ким зареєстровано авто і без участі його власника виносить постанову про накладення адміністративного стягнення, яке протягом 3-х днів направляє власнику автомобіля поштою. Прикметно, що ця схема абсолютно не передбачає встановлення, – хто дійсно скоїв правопорушення. Принцип “презумпції винуватості” дає можливість звинуватити власника ТЗ без провини. Крім того, згідно зі змінами до статті 249 КУпАП, розгляд справи про адміністративні правопорушення відтепер буде проходити у закритому режимі, що є порушенням принципу гласності та відкритості.

Отож тепер невинність автовласникам потрібно буде доводити у суді. Але і за це потрібно буде заплатити. Через судовий збір необхідно віддати 550 гривень.
599a0ba6241ffe73d8646bc7f0243878.jpg

Лише зізнання водія звільнить власника від відповідальності

Власник транспортного засобу звільняється від відповідальності, якщо протягом 14 днів з моменту отримання постанови про накладення стягнення, особа, яка керувала транспортним засобом, звернеться до підрозділу МВС із заявою про визнання нею фактом порушення.
 
Там вроде какой- то механизм есть обойти эти 550 гривень.
 
Back
Top