• В разделах «Гараж» и «Бортовые журналы» для того, чтобы отфильтровать темы по вашему индексу кузова, вы можете просто нажать на него в начале любой соответствующей темы.
    Ребята! Есть огромная просьба - если создаете тему с вопросом в "Гараже", не ленитесь отписаться, как именно решилась проблема, что сделали и т.д.
    Только тогда наш "Гараж" станет реальной базой знаний!!

[ E32/34 ] Рем. комплект ГТЦ лукас,підскажіть по замінні !!!

sanuch888

Пользователь
Joined
Nov 9, 2013
Messages
9
Город
Тернополь
М60 В30 Е32 1992р.,взяв рем комплект ГТЦ,тормозна система лукас,поможіть підсказкою чи можна самому поміняти в гаражних умовах,інструмента валом,руки там де нада,цікавить чи е якісь нюанси,застереження при заміні.Наперед безмежно вдячний!!!
 
Ладно,прийдеця самому вчитись,постараюсь потім відписатись,може комусь пригодиця колись як і мені зараз.
 
Ниче там сложного нет, делай.
 
Ниче там сложного нет, делай.

В машинах вообще нет ничего сложного, если есть руки, инструмент и желание! :)
 
Да там и инструмента то особого не надо никакого, пару ключей, отвертка и вперед.
 
Ну в принципі так і е,але два нюанса мав,перший це штопорне кольцо,в мому варіанті воно без місць під сйомнік,мордувався довго,прийшлось кустарним способом,зробив маленький надріз болгаркою 3мм і дальше як по маслу.Другий нюанс виник через не знання будови ГТЦ,перший поршень виняв перебрав там все просто,а вот як виняти другий,прийшлось помучатись,кароче там тоже стоїть штопор,тільки в цьому випадку шток,він находиця в другому посадочному гнізді трубки подачі жидкості в целіндр з бачка,я легенько зажав целіндр в тісках і молотком по його задній часті з чуттям пару раз грохнув,шток вийшов без проблем.Доречі на рахунок інструмента,перший поршень який витягуете після штопорного кольца розборний,там потрібен ключик зірочка Т20,а все решта стандарт,ключик на 12 для тормозних трубок,головка на 13 для циліндра,молоток пара тоненьких викруток,круглогубці,вроді все.І остання порада якшо хочете бистро і без проблем зняти і поставити ГТЦ,краще зняти фару,тоді відкриваеця повний доступ,демонтаж разом з фарою в мене заняв 5хв. .Вже три дня як поміняв,намотав 800км.,провірив тормоза в різних режимах,працюе ідеально,целіндр сухенький,такшо можна сміло робити самому !
 
Back
Top