вопрос по установки двигла

Gavryha

Разборка
Joined
Feb 2, 2012
Messages
469
Age
40
Город
Киев
Хочу поменять двигатель на е39. Сейчас стоит М52В25. Хочу М52В28 или М54В30. Какие могут возникнуть вопросы? Нужно как-то регистрировать в ГАИ? Или что нужно сделать, чтобы все было по чистому? Заранее большое спасибо
 
м54 будет на порядок труднее
Нужно как-то регистрировать в ГАИ?
вообще не плохо было*бы, особенно если планируешь продавать машину
 
Не... машинку делаю для себя. А почему не плохо для продажи? А все таки по теме, в чем возникнут вопросы?
 
Не... машинку делаю для себя. А почему не плохо для продажи? А все таки по теме, в чем возникнут вопросы?

Вопросы могут возникнуть при снятии/постановке на учёт, поскольку экперты далеко не дураки и по цифрам/буквам на блоке двигателя выявят несоответсвие, и тут как повезёт, могут без проблем, а могут и рогами уперется.

А на дороге инспекторы ГАИ обычно не придераются, количество цилиндров одинаково, а номер движка им пофиг.
 
1. Проводимо огляд ТЗ до переобладнання і беремо у ВРЕР ДАІ АКТ технічного огляду транспортного засобу. Він є номерний, реєструється в журналі обліку даних актів, засвідчується підписом інспектора, скріплюється печаткою ВРЕР, та підписом власника. Видається тому, що це передбачено п. 15 Постанови КМУ від 7 вересня 1998 р. N 1388 Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів,мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів.
2. Звертаєтесь в ДержавтотрансНДІпроект з заявою про видачу висновку науково-технічної експертизи про можливість переобладнання транспортного засобу, яке полягає у переобладнанні ТЗ шляхом заміни двигуна.
3. Переобладнуєте ТЗ. Тут слід пам"ятати, що державна реєстрація (перереєстрація), зняття з обліку транспортних засобів, крім випадків вибракування їх у цілому, без ідентифікаційного номера або із знищеними, пошкодженими (один чи кілька символів номера візуально не визначаються) чи підробленими (змінено один або кілька символів номера, замінено панель
(табличку) або частину панелі (таблички) з номером) ідентифікаційними номерами складових частин (кузова, шасі, рами, двигуна) не допускається (ч.2 п.15 вказаної вище Постанови).
4. Отримуєте висновок з сертифікованого СТО про відповідність переобладнаного авто вимогам і стандартам.
5. Проводите огляд переобладнаного ТЗ. За результатами огляду в документах, які подаються для державної реєстрації, уповноважений працівник підрозділу Державтоінспекції робить відповідну відмітку або складає акт технічного огляду. До зазначених документів додається відповідний висновок фахівця експертної служби МВС .
6. Оплачуєте за заміну Свідоцтва про реєстрацію ТЗ та отримуєте свідоцтво з новим об"ємом двигуна. А в базу вносять новий об"єм і сам номер

І останнє: Постановою КМУ від 7 вересня 1998 р. N 1388 Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів,мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів передбачено:
33. Перереєстрація транспортних засобів проводиться у разі отримання свідоцтва про реєстрацію замість утраченого або не придатного для користування, зміни їх власників, місця стоянки, місцезнаходження або найменування власників - юридичних осіб, місця проживання або прізвища, імені чи по батькові фізичних осіб,
які є власниками транспортних засобів, а також кольору або марки транспортного засобу внаслідок переобладнання чи заміни двигуна або кузова, інших складових частин, що мають ідентифікаційні номери.

А ч.2 п.7 Постанови зазначає, що експлуатація транспортних засобів, що не зареєстровані (не
перереєстровані) у підрозділах Державтоінспекції (крім транспортних засобів, зареєстрованих до набрання чинності цим Порядком) та без номерних знаків, що відповідають державним стандартам, а також ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах або знищені чи підроблені, забороняється.
 
Back
Top