Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.
Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.
Як можна - звичайно з відєднанням акума. А з чого такий висновок?Напевне зняв-поставив без від'єднання акумулятора.
якщо найду роздруківку з Баварії- напишу, помню там 3 аркуші булоCheshirskiy сказав(ла):ти б хочь написав що за помилка. без конкретного коду - пуста балаканина
Діагностика була зроблена 19.03.2011р. На той момент була присутня помилка (витяг з діагностичного протоколу):ти б хочь написав що за помилка. без конкретного коду - пуста балаканина
Здоровенькі були!
Тряхну стару тему )
Боротьба з "беременним" мужиком, частина 2.
Спочатку про помилки які були до того:
Діагностика була зроблена 19.03.2011р. На той момент була присутня помилка (витяг з діагностичного протоколу):
MRS2 - 18 MRS: сист.определения присутствия пассажира на сиденье-Помеха связи---Обрыв в подушке сиденья - в даный момент имеется
Далі хочу поділитись одним із варіантів відновлення того клятого )) мата присутності пасажира (далі мата)(кат № 72 10 8 099 028 заміна на 65 77 6 921 952)
Спочатку виймаємо сидіння пасажира і знімаємо обшивку сідушки (TIS на допомогу:http://tis.bmwcats.com/doc1050147/ або http://tis.bmwcats.com/doc1051229/)
Фото мата на жаль немає, але він був здвинутий до спинки і на місцях згину плівки були тріщини. Потім, при детальному огляді, виявилось, що тріснув верхній (типу захисний)
шар плівки а самі дорожки під нею були візуально цілі. Але при продзвоні тестером в одному місці не було контакту.
В принципі, так як більш не було на що грішити, вирішив, що проблема саме в місцях згину. (Далі на фото буде зрозуміло про що йдеться мова).
Далі беремо комп'ютерний шлейф старого зразка відомий як IDE 40
і знімаємо з нього один з штекерів. Вини там тримаються за рахунок того, що контакти проколюють шлейф і за рахунок скоби.
Думаю,можна любий з трьох,вони всі одинакові, я використав середній.
Штекер, чи конектор, являє собою пластмасову основу з набором контактів у два ряди, які можна вільно вийняти. Потрібно нарізати 4 конектори по 4 контакти в кожному.
Крок між контактами в будь-якому ряді чітко відповідає кроку між доріжками на плівці мата. Конектори на кінцях мають два зубці, якими можна легко проколоти плівку
в місцях де проходять доріжки і загнути їх зі сторони доріжки.
(тут видно форму контакту, а також ще один з варіантів, як можна з'єднатись з доріжкою на плівці.Декілька контактів під ряд закріплених скотчем теж може бути як варіант)
Перед цим потрібно зняти а краще відігнути "захисний" шар (з тієї сторони. де доріжки темного кольору) і дуже акуратно зняти шар клею, під яким буде
струмопровідна контактна частина доріжки, яку дуже легко можна зцарапати разом з клеєм. Попередньо можна змочити ту частину спиртом він трохи помякшить клей.
Я використовував затуплене лезо від концелярського ножа. Думаю можна використати тонкий міцний пластик (типу як на банківських картках) тощо.
Рекомендую потренуватись на відрізаному куску плівки.
Далі потрібно конектор з 4-ма контактами і проколоти плівку зі сторони, де доріжки сріблястого кольору таким чином, щоб контакти пройшли через доріжки і зверху загнути їх.
Попередньо я повертав кожен контакт на 90 градусів, (теж треба це робити поволі бувало що контакт лопав) після того як контакт був вставлений в початкову позицію.
Обведені синім це контакти по замовчуванню, а червоним - повернуті на 90 градусів.
В кінці кінців має вийти ось так. Відігнута плівка "захисного" шару з допомогою двустороннього скотчу приклеюється до конектора зі сторони загнутих контактів.
Перед цим раджу тестером перевірити наявність контакту між доріжкою і конектором, можливо прийдеться піджати загнуті контакти сильніше.
Далі приєднуємо інші три коннектори. В результаті маємо приблизно такий вигляд:
Тепер обведені червоним пари конекторів потрібно з'єднати.
Я для цього використав контакти від іншого компьютерного роз'єму
а також 7 жильний кусок від IDE-40 шлейфу підходящої довжини.
В результаті я зробив такий зєднувальний шлейф.
якими з'єднав коннектори. Їх треба відповідно 2 шт. До речі контакти шлейфів туго заходили в конектори, так що зєднання в результаті вийшло доволі міцне і надійне.
Ну і фінал - мат на сідушці.
правда прийшлось трохи лезом бритви підрізати поролон сідухі, щоб глибше запхнути конектори і шлейфи.
Підсумки:
Після цього загальний опір мату вийшов десь 700-800 кОм, а при натисненні на кнопки падав десь до 20 кОм.
Тобто по параметрам це відповідало класичній схімі обманки з резистором (22 кОм) і діодом (який вже є в маті).
Була спроба використати струмопровідний клей (Контактол)
Але результат мені не сподобався і виглядом (то таке) і надійністю.
Переглянути вкладення 643056
При встановленні крісла стиранню і повторному читанні помилок, ІНПА не показала помилок, пов'язаних з матом,
хоча залишились дві інших, через які "беременный" мужик все ще присутный.
Переглянути вкладення 643057
Але це вже інша історія )
Здоровенькі були!
Була спроба використати струмопровідний клей (Контактол)
Але результат мені не сподобався і виглядом (то таке) і надійністю.
При встановленні крісла стиранню і повторному читанні помилок, ІНПА не показала помилок, пов'язаних з матом,
хоча залишились дві інших, через які "беременный" мужик все ще присутный.
![]()