• В разделах «Гараж» и «Бортовые журналы» для того, чтобы отфильтровать темы по вашему индексу кузова, вы можете просто нажать на него в начале любой соответствующей темы.
    Ребята! Есть огромная просьба - если создаете тему с вопросом в "Гараже", не ленитесь отписаться, как именно решилась проблема, что сделали и т.д.
    Только тогда наш "Гараж" станет реальной базой знаний!!

[ F15/F16 ] Порадьте зимові шини для X5 F15 - 255/55/R18

sergrpd

Пользователь
Joined
Mar 5, 2019
Messages
20
Страна
Украина
Город
Киев
Перечитав купу тестів, але прийняти фінальне рішення по нових зимових шинах для F15 у типорозмірі 255/55/R18 - досить складне завдання.
Маю вже декілька фаворитів, але треба прийняти остаточне рішення, і щоб не впливати на вашу думку, не буду їх озвучувати.
Можливо, хтось уже нещодавно заморочився цим питанням і має актуальну інформацію.
Бюджет - без обмежень. Ключовий пріоритет на безпеку і стабільність їзди, тобто це мають бути топові шини в преміум сегменті, які збалансовано ведуть себе в конкретно наших українських реаліях, під час нашої зими (тести для Європи можуть не відображати всю суть, там клімат дещо інший). Авто 95% часу перебуває в Києві та Київській області, інший час - поїздки на Західну Україну, Польщу.
Порадьте, будь ласка. Дякую.
 
Можливо, це й смішно, я погоджуюся. :)
Але чим далі вибираєш і більше читаєш, тим більше сумнівів.
Звужу тоді коло до тих варіантів, які я вже обрав:

CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 860S 255/55 R18 109H XL
CONTINENTAL CONTIWINTERCONTACT TS 850P 255/55 R18 109V XL
MICHELIN PILOT ALPIN 5 255/55 R18 109V XL
MICHELIN Latitude X-Ice Xi2
Nokian Hakkapeliitta R2 SUV / R3 SUV
PIRELLI Scorpion Winter
GOODYEAR UltraGrip SUV
 
А Ви впевнені , що саме 255-ті найліпше підійдуть до зими? Подивіться це відео з 0:30 :


 
Я за MICHELIN Latitude X-Ice Xi2 , второй раз купил на разные машины - очень доволен (правда на позутерках, но езжу много)
ALPIN 5 не годится в снег и гололед, он только для почищенных дорог
остальные по списку не пробовал, да и честно говоря нет желания менять резину - уж очень нравится X-Ice
 
Имхо самые зимние из списка это:

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV / R3 SUV
GOODYEAR UltraGrip SUV

Остальные для асфальта.
 
Если бюджет не волнует то Nokian Hakkapeliitta R3
 
GOODYEAR UltraGrip SUV
 
Имхо самые зимние из списка это:

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV / R3 SUV
GOODYEAR UltraGrip SUV

Остальные для асфальта.
Из личных наблюдений .Большинство шин Nokian на нашем рынке производства России ,через год они покрывается мелкой сеткой трещин а через 2 года они пересохшие и растресканые ,и еще в этих шинах очень слабый корд ,после прокола или попадания в яму их ведет и нет возможности отбалансировать .
 
@Andrey72 - чому саме 255/55 - виробником рекомендований розмір, ну і плюс диски в мене 18, які є кращі варіанти на цей диск?
 
sergrpd
Оптимальним варіантом на Ваші дискі (8.5 дюймів шириною) є гума розмірністю 235/60R18. З того , шо я побачив зараз у продажу , я би вибрав Pirelli Ice Zero (приблизно 4кгрн за шину цієї розмірності). Сам проїздив дві зими на шипованих Hankook , але для Х5 я би їх не радив , тому що їх можливості дуже посередні. Хоча я на них побачив цікавий феномен , якого не зустрічав до цього на всяких Gislaved, Nokian , Michelin, Goodyear. За дві зими жодного шипа не випало.
 
Что написано выше по поводу шин Nokian басней не является(по крайней мере летних). Сам сталкивался когда-то (модель шины называлась Hakka I3) . Не через год , конечно , но через пару сезонов боковина шла мелкой сеткой трещин. С тем же сталкивался и мой коллега(какая-то модель подороже), тоже российского разлива. И в то же время финского производства Hakka Z (досталась практически новой вместе с машиной) проявила себя с лучшей стороны. На зимних(Hakka 5) трещин не наблюдалось и шипы (четырехгранные, заводской ошиповки) держались очень хорошо. Хуже всего шипы держались в Мишлене.
 
Мягко говоря, не верю я в эти басни.
Дима, если сделано в мордоре, то вероятность говняного исполнения ну очень велика
 
Спросить у продавцов не росию, делов то.
 
Всім привіт.
Якщо кому цікаво, взяв оці: CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 860S 255/55 R18 109H XL
(магазин - Мастершина, Київ)

Цікавий випадок стався недавно - коли був на офіційному СТО АВТ Баварія на Бориспільському шосе, то менеджери охали і ахали, з приводу, що як же так, на таке авто я поставив такі шини, без зірочки.. як це так, не сертифіковані?
Що мовляв, вона може бути з неправильної суміші гуми + ламелі можуть ламатися на старті, коли колесо починає обертатися + вони ймовірно погані, неякісні (це ж я купив не в офіціалів), і це може призводити до виходу з ладу або навіть повної поломки роздатки та xDrive. І щоб я задумався над тим, що на наступний сезон обовязково треба купити шини із зірочкою - сертифіковані компанією БМВ для використання на кросоверах! :cool:

Так от...
Запитаю думку спільноти та досвідчених користувачів - чи це дійсно має значення (та сертифікація із зірочкою), настільки як говорить менеджер, чи це просто спроби навішати мені лапші та розвести на $$$ ? :unsure:
 
Звичайно, я думаю, що розводняк. Але хотів би ще почути декілька підтверджень від досвідчених БМВ-юзерів зі стажем :)
 
Запрасите официальное пояснение официалов. :) :) :)
 
Есть простой способ проверить состав и качество сваривания материала на тех "оху....ных" шинах которые Вы приобрели...
Просто заезжаете на Dyno с роликами и при первом наборе оборотов поймете уровень "сертификации".
И главное стойте сзади авто по линии колес.....так лучше доходит до центра осознания...
 
А на какой БМВ с завода размер шин 205/60-17? Я такие зимние на Баварии по акции купил по дешевке на Фиат, звездочки есть, но не пойму на какие БМВ они идут.
 
Звичайно, я думаю, що розводняк. Але хотів би ще почути декілька підтверджень від досвідчених БМВ-юзерів зі стажем :)
не розводняк. Знаю ситуацію, коли практично нова машина виносила мізки смикаючись під час руху. Майже роздатку приговорили під заміну, поки не поставили такі ж колеса тількі "із зірочками". І смички пропали. Поставили назад "звичайні" - знову проблема. Фізику процеса пояснити не можу, але факт такий зафіксовано.
Насправді - зірочка на шині показує чи власне саме ця гума саме цього заводу і саме цієї партії відповідає вимогам концерну БМВ і може забезпечити необхідні експлуатаційні параметри.
 
А на какой БМВ с завода размер шин 205/60-17? Я такие зимние на Баварии по акции купил по дешевке на Фиат, звездочки есть, но не пойму на какие БМВ они идут.
так пробейте по номеру. В чеке же код детали есть.
 
так пробейте по номеру. В чеке же код детали есть.
Чека конечно уже нет, 1,5 года назад это было. Просто довольно таки редкий размер, который на Баварии в Ровно был не дороже, чем в интернет-магазинах, но зато со звездочкой. Шины кстати Bridgestone Blizzak LM-001, БМВ их ставит на разные свои модели с завода.
 
не розводняк. Знаю ситуацію, коли практично нова машина виносила мізки смикаючись під час руху.....
Дякую! Врахував вашу думку теж. Не знав.
Тобто, можна вважати, що якщо все в порядку i не смикається, то можна вважати шини якісні.

Есть простой способ проверить состав и качество сваривания материала на тех "оху....ных" шинах которые Вы приобрели... Просто заезжаете на Dyno с роликами........
Цього сарказму я трохи не розумію. Я купив же шини не десь умовно "у підворотні", а в нормальному магазині Мастершина, який за відгуками чудова компанія, яка возить оригінальний якісний товар від офіційного постачальника. І як я бачив, на їх шиномонтажі у центрі перевзуваються сотні преміальних авто, які навряд би їздили у шарашкину контору, яка би парила підробку.
І якщо вже навіть у них не оригінали, то я тоді не знаю - а куди мені звертатися за оригінальною продукцією?
Або якщо я кажу щось не те - то виправте мене, будь ласка, просто скажіть нормально, що ви маєте на увазі.
 
Back
Top