Знову дверна ручка, або запис ні про що...
Що ж, мабуть всі власники Е53 вже пройшли через цей біль та страждання з дверними ручками!... )) В моєму бортовику це вже далеко не перший, не другий, та й точно, не останній запис на цю тему...
Ще влітку задня ліва ручка стала погано працювати і відкривала двері вже аж в самому верху свого ходу, тому і стояла криво з величезним зазором.
А ще раніше, зразу після зими, був якийсь глюк з лівою передньою ручкою - одного дня вона зовсім перестала відкривати двері. А наступного дня раптом знову почала нормально працювати і працює до цих пір... Загадковий механізм. Я зрозумів, що скоро настане неминуче, і цього разу вирішив підготуватися завчасно! )) Купив одразу нові дві ліві ручки. Якогось турецького виробника, мабуть найдорожчі, поміж китайських аналогів.
Судячи по опису, - посилені. Але в якому місці, і як саме вони посилені, я так і не зрозумів - звичайні ручки. Отже, вирішив поки ще надворі не холодно, поміняти задню, а передню, то вже коли настане неминуче ))
Розібрав двері, відкрутив ручку. Але щоб її витягти, то на задніх дверях потрібно спочатку витягти дверний замок. Все повинно було б бути просто, - я ж порівняно недавно, вже ремонтував цю ручку і знімав замок. Але з ручками Е53 просто не буває! Один болт закис в смерть! ЯК?? я не розумію...
Довелось висвердлювати!
А потім ще їхати до товариша, щоб приварити гайку та викрутити. Таке враження, що той болт вже сто років не відкручувався... Але таки викрутили.
Стара та нова ручки.
Попередньо добряче змастив все, що можна, щоб не клинило і не замерзало.
Потім були танці з кріпленням накладки ручки. Я кожен раз згадую того геніального німецького інженера, що придумав конструкцію цього прекрасного механізму та систему його кріплення! Згадав і цього разу. Щоб він ті ручки знімав і ставив беззупинно до кінця свого життя!!
Під кінець дня, я таки прикрутив ту кляту ручку. І знаєте що? Вона не відкривала двері. Бо трос виявився закоротким. Якщо потягти більше вгору, то він просто злітав. Його регулювання не вистачало. Терпіння в мене також вже не вистачало. Вже темніло, я плюнув, та пішов знімати стрес пивом.
Наступного дня знову все розібрав. Зрозумів, що нічого з тим тросом не вийде. Підтягнув трохи трос на старій ручці і повернув її на місце, знову протанцювавши декілька годин навколо дверей, поки прикручував накладку. Ручка, звісно, стала знову криво і з великим зазором.
Два дні танців, і відсутність результату! Отакеот... ))
Хоча, відсутність результату - теж результат! Адже, тепер у мене в дверному замку є один новий болтик - 51 21 9 130 334.
Фото установки старої ручки та нового болтика не робив - не було настрою!... ))
Та й таке. )