Хочу поділитися своїм досвідом стосовно вакцинації:
Вчора з дружиною отримали першу дозу. Модерну.
Відразу відчуття в мене: тупий біль (не сильний в місці щеплення) й невеличке запаморочення, але за кілька хвилин пройшло. В дружини: все добре.
Не досиділи пів годи як вимагають медпрацівники - бо задовбало))) Поїхали по роботах.
Ввечері в мене: мало відчутний біль в плечі (в деяких положеннях руки трохи більше відчував біль). В дружини: теж почало боліти плече (важко було рукою рухать).
Вночі в мене : ппц як почало боліти плече (не міг спать на правому боці) й трохи було гарячки (не міряв бо тіло було на дотик досить прохолодне) А в дружини з опівночі й до 5ої ранку температура під 38 й лихоманка - потім відпустило в секунду. Дуже пагано спали. Під ранок вже нас відключило коли саме дзівнок будильника мав спрацювать)))
З ранку в мене : закладеність носа (як варіант вчора під дощем йшли) й ломка в усьому тілі - спина, ноги, шия. Плече просто ппц як ниє , але терплю. Стан такий собі - неуважність, загальна слабкість й втома. Жінка так само. Гарячки правда немає.
Наступна доза 21-28 днів від першого щеплення.
Стосовно самої хвороби: ми обоє перехворіли в квітні. Дружина на початку квітня ( легка досить форма. Температура 37,0-37,5 кілька днів й 5 днів без нюху. Потім трохи загальмована була близько місяця)
Я в кінці квітня (хворів дуже важко - температура 37,8 - 39,2 майже 10 днів. Пневмонія лівобічна, лихоманка, сатурація за кілька днів впала з 98 до 93, заплутана свідомість - як зобмі короче... )Лікувався вдома за призначенням лікарів. Дякую Богу що не дійшло до лікарні - бо там ти нікому не потрібен.... За три тижні вичухався. Ще за місяць вже й забув про хворобу. Легені відновилися - без патологій.