Сколько стоит вписать ГБО

Зять решил поумничать в знании законов. гаишники выписали штраф 340гр. - они могут делать, что хотят, пусть хоть 10 таких выписывают. Если зять по закону был прав, в суде это оспаривается на ура.
если умничаешь и еще прав, то только тупой мусор выпишет штраф, остальные пожелают счастливого пути...
 
Замечу , однако господа, что установка ГБО - это не переоборудование автомобиля, а его дооснащение. Вы же не выбрасываете всю топливную систему на бензине с бензобаком... А дооснощение никаким боком не подлежит перерегистрации!
 
вот-вот, купил стеклоподъемники - впиши в тех. паспорт )))))
 
В Германии в тех. паспорт надо вписывать и диски и сполера ,и насадку на глушитель и многое другое.
 
В Германии в тех. паспорт надо вписывать и диски и сполера ,и насадку на глушитель и многое другое.

Угу.. только там это все ради безопасности людей и участников движения, а не для того чтобы шлюху гайцу-начальнику оплатить, и дороги там другие, и машину купить всегда можно нормальную по вменяемой цене и уровень жизни там другой, и все по закону делается ...

Чтобы власть что-то требовала с людей, она должна им дать работать и жить по-человечески, а не засставлять покупать ЛАЙНосы или китайцев, по цене хорошей 39-ки в Германии, которые при любом ДТП становятся групповым гробом, главное газ вписать в ТП, тогда надгробную табличку сделать удобнее ... -"закусывать надо".
 
Last edited:
а если у меня машина по доверке и тп старого образца как поступить,чтоб вписать газ?
 
,чтоб вписать газ?
Залей лучше бензина на эти деньги....( которые ты потратишь на " вписание " ), или отдай в детдом...
 
Залей лучше бензина на эти деньги....( которые ты потратишь на " вписание " ), или отдай в детдом...
это моя вторая машина(которая находится в аренде) и водителя уже 2 й раз за неделю разводят на 200грн...какая хоть ориентировочная сумма регитрации?
 
это моя вторая машина(которая находится в аренде) и водителя уже 2 й раз за неделю разводят на 200грн...какая хоть ориентировочная сумма регитрации?

Если постоянно разводят и водитель не умеет отбиваться, то лучше вписать ГБО в ТП.
Бланк техпаспорта - 114 грн, услуги МРЭО - 190 грн, плюс комиссия банка. Делов на час от силы.
Для перерегистрации нужны доки от газовщиков, от навязываемого в МРЭО экспертного исследования вы имеете полное право отказаться (см п.15 ПКМУ №1388).
 
Если есть обоснование того, что требования мусоров незаконны, почему бы его не показать прямо здесь? Разве это секрет, реклама или что-то противоправное? Не пойму...... Разве что это небесплатно, тогда так и скажите.
 
Абсолютно не секрет! Я просто не знаю, как вставить сюда документ, потому отправляю всем желающим на мыло! Но вопрос в другом - что это изменит??? Если все привыкли делать то, что говорят гайцы, при этом утешать себя не аргументами и поиском законности требований, а тем, что так надо, чтобы их не трогали!))) Никакого уважения к себе, а про свои права законные вообще молчу!) Пляшите дальше под волынку прапорщиков-гайдонов !!!, если вы так себя оцениваете!))):biggrin:
 
Вопрос с газом - это давно вчерашний день!!!
:biggrin:
 
В догонку могу еще скинуть пару решений суда/, где все правильно расписано по поводу ГБО!)) Или же кому-то на мыло отправлю, чтобы вставили сюда!)):bayan:
 
Справа № 2-а-74/2009 р.

Позивач ОСОБА_1 зазначає, що дійсно 29 січня 2009 року він керував автомобілем ВАЗ-21053, д/н НОМЕР_1, в смт. Чорнухи і його об 11 годині зупинив працівник міліції інспектор ДПС Челінь М.О., який склав протокол про адміністративне правопорушення про те, що автомобіль, яким він керував, переобладнаний з порушенням, а саме, встановлено і не зареєстровано газобалонне обладнання.

Заслухавши пояснення позивача та вивчивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Згідно зазначеного пункту ПДР України забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством у разі їх виготовлення або переобладнання з порушенням вимог стандартів, правил і нормативів, що стосуються безпеки руху.

Таким чином, посилання позивача на порушення відповідачем зазначеної норми ПДР України є безпідставним, оскільки сам факт виготовлення або переобладнання транспортного засобу не є забороною для його експлуатації. Заборона експлуатації транспортного засобу може мати місце у випадку, крім зазначених обставин працівником ДАІ, ще і за наявності обставин порушення вимог стандартів, правил і нормативів, що стосуються безпеки дорожнього руху. Відповідач Челінь М.О. на такі обставини не вказує ні в протоколі, ні в постанові про адміністративне правопорушення.

Безпідставним є і посилання відповідача Челінь М.О. в протоколі про адміністративне правопорушення на те, що за порушення п. 31.3а ПДР передбачена відповідальність згідно ч.1 ст. 121 КУпАП.

Відповідальність за ч. 1 ст. 121 КУпАП передбачена за керування водіями транспортними засобами, що мають несправності гальмівної системи, рульового управління, тягово-зчіпного пристрою, зовнішніх світлових приладів (темної пори доби) чи інші технічні несправності, з якими відповідно до встановлених правил експлуатація їх забороняється, або переобладнаними з порушенням відповідних правил, норм і стандартів, або такими, що своєчасно не пройшли державного технічного огляду, тягне за собою накладення штрафу від 20 до 25 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Суд вважає, що застосування даної норми не може мати місця через те, що відповідач ні в протоколі, ні в постанові про адміністративне правопорушення не зазначив які ж саме стандарти, правила і нормативи, що стосуються безпеки дорожнього руху, були допущені позивачем.

На підставі наведеного, керуючись ст. 162 -163 КАС України суд, — ПОСТАНОВИВ:

Визнати дії інспектора ДПС щодо винесення постанови по справі про адміністративне правопорушення неправомірними.

Постанову по справі про адміністративне правопорушення від 29 січня 2009 року, винесену інспектором ДПС. щодо ОСОБА_1 про накладення штрафу у розмірі 340 гривень скасувати.
 
Непонятная постанова. Основа отказа - через те, що відповідач ні в протоколі, ні в постанові про адміністративне правопорушення не зазначив які ж саме стандарти, правила і нормативи, що стосуються безпеки дорожнього руху, були допущені позивачем.
Т.е. если бы он указал что нарушено, то постанову бы не отменили? Проблема в безграмотности гаишника или судьи?

Пробуем разобраться:

Закон України «Про дорожній рух»: Розділ V. Транспортні засоби

Стаття 32. Основні вимоги щодо переобладнання транспортних засобів
http://law.autoua.net/documents/basic_documents/13.html?p=6

Переобладнання транспортних засобів, тобто зміна типу або марки (моделі), призначення чи параметрів конструкції транспортних засобів, що перебувають в експлуатації, шляхом установки кабіни, кузова чи їх деталей, спеціального обладнання і номерних агрегатів, не передбачених нормативно-технічною документацією на даний транспортний засіб, повинно відповідати правилам, нормативам і стандартам України.

Не дозволяється без погодження з виробниками транспортних засобів та їх складових частин або іншої спеціально уповноваженої на це Кабінетом Міністрів України організації переобладнання, що призводить до зміни повної маси і її розподілу по осях, розміщення центру ваги, типу двигуна, його ваги і потужності, колісної бази чи колісної формули, системи гальмового і рульового керування та трансмісії.

У разі переобладнання п'яти і більше транспортних засобів протягом року суб'єкти господарювання, які здійснюють господарську діяльність з переобладнання транспортних засобів, повинні мати узгоджену з відповідними уповноваженими державними органами нормативно-технічну документацію на відповідний вид переобладнання та свідоцтво про погодження конструкції транспортного засобу щодо забезпечення безпеки дорожнього руху. Допуск до експлуатації переобладнаних транспортних засобів здійснюється лише шляхом проведення спеціальних випробувань та оформлення сертифіката на відповідність вимогам чинних в Україні правил, нормативів і стандартів.

Переобладнання, що призвело до зміни облікових даних механічного транспортного засобу, повинно бути відображено у його реєстраційних документах.

Переобладнання транспортних засобів здійснюється в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

ПОРЯДОК
переобладнання транспортних засобів
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/607-2010-п

1. Цей Порядок визначає процедуру переобладнання транспортних
засобів, призначених для експлуатації на вулично-дорожній мережі
загального користування, що призводить до зміни повної маси та її
розподілу по осях, розміщення центру ваги, типу двигуна, його ваги
і потужності, колісної бази чи колісної формули, системи
гальмового і рульового керування та трансмісії, зокрема для роботи
на газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого і
газового палива (далі - переобладнання транспортного засобу).


Т.е. установка газа - есть переоборудование.

18. Перереєстрація транспортного засобу, що переобладнаний,
проводиться реєстраційно-екзаменаційним підрозділом
Державтоінспекції МВС відповідно до Порядку державної реєстрації

(перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також
самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів
усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок,
інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів,
затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 вересня
1998 р. N 1388 ( 1388-98-п ) (Офіційний вісник України, 1998 р.,
N 36, ст. 1327; 2009 р., N 101, ст. 3521).

ПОРЯДОК
державної реєстрації (перереєстрації)...
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1388-98-п/page

Перереєстрація транспортних засобів

33. Перереєстрація транспортних засобів проводиться у разі
отримання свідоцтва про реєстрацію замість утраченого або не
придатного для користування, зміни їх власників, місця стоянки,
місцезнаходження або найменування власників - юридичних осіб,
місця проживання або прізвища, імені чи по батькові фізичних осіб,
які є власниками транспортних засобів, а також у разі зміни
кольору, переобладнання транспортного засобу
чи заміни кузова,
інших складових частин, що мають ідентифікаційні номери. { Абзац
перший пункту 33 із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ
N 87 ( 87-2012-п ) від 13.02.2012, N 471 ( 471-2012-п ) від
31.05.2012, N 600 ( 600-2012-п ) від 27.06.2012 }

И что получается? Перерегистрация - обязательна.
Меня этот вопрос касается напрямую, т.к. недавно поставил газ, но не зарегистрировал ещё. Если кто-то может аргументировать обратное, прошу, со ссылками на соответствующие НПА.
 

Прочитайте упомянутый ПОРЯДОК переобладнання транспортних засобів http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/607-2010-п

особенно п.4:

4. До переобладнання транспортного засобу власник або його
представник подає транспортний засіб за місцем реєстрації такого
засобу для проведення огляду реєстраційно-екзаменаційним
підрозділом Державтоінспекції МВС, за результатами якого отримує
відповідний акт, складений за формою, установленою МВС.

Перед переобладнанням транспортного засобу для роботи на
газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого і
газового палива огляд такого засобу підрозділом Державтоінспекції
МВС не проводиться.


Действительно, спрашивать разрешение на установку газа не надо :biggrin: но как это относится к регистрации?
 
И что получается? Перерегистрация - обязательна.
Меня этот вопрос касается напрямую, т.к. недавно поставил газ, но не зарегистрировал ещё. Если кто-то может аргументировать обратное, прошу, со ссылками на соответствующие НПА.

Касаемо перерегистрации вопрос конечно спорный, но при цене вопроса около 300 грн проще перерегистрировать авто, чтобы не тратить ни время, ни нервы на доказывание своей правоты.
Дело даже не в самом переоборудовании, дело в том, что идпс не имеет ни прав, ни полномочий для технического контроля ТС, т.е определить установлен газ или что-то другое у работников ГАИ нет права. Технический надзор убрали из компетенции ГАИ еще в 2011 году, но иногда идпс по-старинке разводят людей.
 
Касаемо перерегистрации вопрос конечно спорный, но при цене вопроса около 300 грн проще перерегистрировать авто, чтобы не тратить ни время, ни нервы на доказывание своей правоты.
Правоты в чём? Есть какой-либо документ, в котором написано: "встановлення ГБО не потребує реєстрації в органах МРЕВ ......"?
Дело даже не в самом переоборудовании, дело в том, что идпс не имеет ни прав, ни полномочий для технического контроля ТС, т.е определить установлен газ или что-то другое у работников ГАИ нет права. Технический надзор убрали из компетенции ГАИ еще в 2011 году, но иногда идпс по-старинке разводят людей.

Дело как раз в переоборудовании, а не законности ТО на дороге, ибо здесь мы обсуждаем не варианты спрыгнуть, а обязательность/необязательность регистрации. И меня интересует должно ли быть зарегистрировано ГБО или нет и на каких основаниях.
 
Давайте разбираться вместе, так как давно этот вопрос закрыл для себя и хочу помочь Вам кое-что понять!)

1. Установка ГБО - это переоборудование, согласно законодательных документов, в которых об этом идет речь, например ПКМУ 607, которая четко описывает перерегистрацию авто при установке ГБО, но коммерческого!!! (хотя согласно ПКМУ 1388, есть перечень того, что есть переоборудованием, и установка ГБО, как дополнительного вида топлива, позволяющего эксплуатировать ваше авто, как на заводском топливе так и дополнительно на газу, больше подходит как -дооборудование. Вы не вмешиваетесь в основные системы двигателя и не изменяете их принцип работы, вы всего лишь ставите допоборудование, которое позволяет работать еще и на газу! Но мы не об этом! )

2. Документы, которые выдает лицензированная организация, которая имеет право устанавливать ГБО- акт приема передачи ТЗ и сведетельство о соответствии организации установщика и ее оборудования безопасности дорожного движения - как раз и говорят о том, что вы не нарушаете закон по установке ГБО. Посудите логически, что измениться от того, что ГБО впишут в ТЗ - ничего абсолютно!!!

3. В документе который указал White525 сам же институт ГАИ, который уполномочен в таких случаях давать разъяснения, говорит о том, что согласование с ГАИ по установке ГБО, согласно той же ПКМУ 607 - не предусмотрено!!!

4. И наконец судья, в своем решении говорит о том, что действительно никакие стандарты и нормы не нарушаются, так как свидетельство лицензионной организации, соответствует всем нормам и правилам безопасности дорожного движения.! Потому установка ГБО (лицензиатом) - не нарушает никакие нормы и правила!!!

Для скептиков повторяю, что ПКМУ 1388 дает исключительный перечень моментов перерегистрации документов на авто, и ГБО там нет!!!

Потому ничего вы не нарушаете и никаких ГАИ не надо, обычный лохотрон и выкачка денег!!!
 
Если кто-то не согласен, давайте разбираться! Чтобы все наконец пришли к единому мнению!
Прошу обратить внимание, что мы не затрагиваем сопутствующие вопросы от безмозглых прапорщиков ГАИ на дороге, это и так понятно! и поверте не важно ГБО это или же другие причины придолбаться!)
 
Давайте разбираться вместе, так как давно этот вопрос закрыл для себя и хочу помочь Вам кое-что понять!)
Давайте.

1. Установка ГБО - это переоборудование, согласно законодательных документов, в которых об этом идет речь, например ПКМУ 607, которая четко описывает перерегистрацию авто при установке ГБО, но коммерческого!!!
Перечитал еще раз - где указано, что это для коммерческого транспорта и не распространяется на личный?

(хотя согласно ПКМУ 1388, есть перечень того, что есть переоборудованием,
Я цитировал его выше, процитирую еще раз:

33. Перереєстрація транспортних засобів проводиться у разі
отримання свідоцтва про реєстрацію замість утраченого або не
придатного для користування, зміни їх власників, місця стоянки,
місцезнаходження або найменування власників - юридичних осіб,
місця проживання або прізвища, імені чи по батькові фізичних осіб,
які є власниками транспортних засобів, а також у разі зміни
кольору, переобладнання транспортного засобу чи заміни кузова,
інших складових частин, що мають ідентифікаційні номери. { Абзац
перший пункту 33 із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ
N 87 ( 87-2012-п ) від 13.02.2012, N 471 ( 471-2012-п ) від
31.05.2012, N 600 ( 600-2012-п ) від 27.06.2012 }

и установка ГБО, как дополнительного вида топлива, позволяющего эксплуатировать ваше авто, как на заводском топливе так и дополнительно на газу, больше подходит как -дооборудование.
Что такое дооборудование и где расписан этот термин?
Вы не вмешиваетесь в основные системы двигателя и не изменяете их принцип работы, вы всего лишь ставите допоборудование, которое позволяет работать еще и на газу! Но мы не об этом! )
Как это не вмешиваемся? Изменяется масса, в коллекторе появляются дополнительные отверстия, форсунки, при работе на газе работает газовый мозг, а не установленный производителем.
2. Документы, которые выдает лицензированная организация, которая имеет право устанавливать ГБО- акт приема передачи ТЗ и сведетельство о соответствии организации установщика и ее оборудования безопасности дорожного движения - как раз и говорят о том, что вы не нарушаете закон по установке ГБО. Посудите логически, что измениться от того, что ГБО впишут в ТЗ - ничего абсолютно!!!
Да, мы получаем бумагу, что те, кто ставил ГБО поставили его правильно и безопасно. Логически - ничего не изменится, но мы выясняем необходимость перерегистрации, а не мою или твою логику.
3. В документе который указал White525 сам же институт ГАИ, который уполномочен в таких случаях давать разъяснения, говорит о том, что согласование с ГАИ по установке ГБО, согласно той же ПКМУ 607 - не предусмотрено!!!
Этот пункт означает, что ПЕРЕД переоборудование надо получить на него разрешение. Но если на замену мотора с 2,0 на 4,4 его надо получать ДО переоборудования и получить перечень необходимых работ, то при установке газа ДО его установки получать разрешение не надо. И этот пункт никак не противоречит регистрации ПОСЛЕ установки.
4. И наконец судья, в своем решении говорит о том, что действительно никакие стандарты и нормы не нарушаются, так как свидетельство лицензионной организации, соответствует всем нормам и правилам безопасности дорожного движения.! Потому установка ГБО (лицензиатом) - не нарушает никакие нормы и правила!!!
Установка - не нарушает. Нарушение в отсутствии перерегистрации. То, что судья не смогла разобраться - это ее проблемы.
Для скептиков повторяю, что ПКМУ 1388 дает исключительный перечень моментов перерегистрации документов на авто, и ГБО там нет!!!
Да, там нет таких слов, но есть слово переоборудование, а установка газа есть переоборудование, это мы уже выяснили.
Потому ничего вы не нарушаете и никаких ГАИ не надо, обычный лохотрон и выкачка денег!!!
Поэтому я и хочу конкретно разобраться. А учитывая европейский опыт, где даже замену бамперов или глушителей вписывают, лично у меня практически нет сомнений в необходимости перерегистрации.
 
Согласен, наша законодательная база настолько не конкретна, что можно все трактовать по-разному, но:

ПКМУ 1388
33. Перереєстрація транспортних засобів проводиться у разі
отримання свідоцтва про реєстрацію замість утраченого або не
придатного для користування, зміни їх власників, місця стоянки,
місцезнаходження або найменування власників - юридичних осіб,
місця проживання або прізвища, імені чи по батькові фізичних осіб,
які є власниками транспортних засобів, а також у разі зміни
кольору, переобладнання транспортного засобу чи заміни кузова,
інших складових частин, що мають ідентифікаційні номери.
{ Абзац
перший пункту 33 із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ
N 87 ( 87-2012-п ) від 13.02.2012, N 471 ( 471-2012-п ) від
31.05.2012, N 600 ( 600-2012-п ) від 27.06.2012 }

Если говорить о этом пункте, то здесь идет как раз о переоборудовании, которое повлекло изминение идентификационных номеров, чего при установке ГБО не происходит!

У нас очень хорошо используется практика в Украине, когда ГАИ руководствуется какими-то приказами, иструкциями, которые противоречат существующим Законам, и при этом никаки аргументы переубедить их не могут кроме как в судебном порядке!!! и то если судья адекватный!!!

Вот еще немного информации:
У всьому цивілізованому світі перехід до використання альтернативних видів пального всебічно заохочується та підтримується, бо при цьому набагато меньше шкоди завдається навколишньому середовищу.
В Україні, із-за низки бюрократичних проблем, економічний та екологічний ефект від переходу до використання альтернативних видів палива на транспорті зводиться на нівець, з причини вкрай складної та дорогої процедури перереєстрації таких транспортних засобів. Та і сама необхідність проведення такої перереєстрації викликає сумнів, бо це не регламентовано жодними нормативними актами.
ДАІ вимагає, щоб кожен власник транспортного засобу (надалі ТЗ), обладнаного газобалонним обладнанням (надалі ГБО), звернувся до МРЕВ ДАІ для внесення відмітки «встановлено ГБО» до реєстраційних документів на ТЗ. Процедура складається з кількох етапів:
Для встановлення ГБО необхідно звернутися до МРЕВ за «дозволом на переобладнання», за який необхідно заплатити близько 250 гривень;
Надати копію ліцензії фірми встановлювача;
Пред’явити до МРЕВ акт «переобладнання» ТЗ для роботи на газовому пальному;
Отримати нове свідоцтво про реєстрацію ТЗ з відміткою «встановлено ГБО» .
Вартість процедури заміни свідоцтва про реєстрацію складає 1000 і більше гривень.
МРЕВ мотивує свою вимогу перереєстрації спираючись на Закон України «Про дорожній рух», а саме:
«Стаття 32. Основні вимоги щодо переобладнання транспортних засобів

Переобладнання транспортних засобів, тобто зміна типу або марки (моделі), призначення чи параметрів конструкції транспортних засобів, що перебувають в експлуатації, шляхом установки кабіни, кузова чи їх деталей, спеціального обладнання і номерних агрегатів, не передбачених нормативно-технічною документацією на даний транспортний засіб, повинно відповідати правилам, нормативам
і стандартам України.
Не дозволяється без погодження з виробниками транспортних засобів та їх складових частин або іншої спеціально уповноваженої на це Кабінетом Міністрів України організації переобладнання, що призводить до зміни повної маси та її розподілу по осях, розміщення центру ваги, типу двигуна, його ваги і потужності, колісної бази чи колісної формули, системи гальмового і рульового керування та трансмісії. ( Частина друга статті 32 в редакції Закону N 234/94-ВР від 10.11.94 )
При переобладнанні п'яти і більше транспортних засобів повинні виконуватися вимоги статті 30 цього Закону.
Переобладнання, що призвело до зміни облікових даних механічного транспортного засобу, повинно бути відображено у його реєстраційних документах.»

та на постанову Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 р. N 1388 «Про затвердження Правил державної реєстрації та обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів та мотоколясок», а саме:

35. Перереєстрація транспортних засобів проводиться у разі
зміни їх власника, місця стоянки, місцезнаходження або
найменування власника - юридичної особи, місця проживання або
прізвища, імені чи по батькові фізичної особи, яка є власником
транспортного засобу, а також кольору, марки або моделі
транспортного засобу внаслідок переобладнання чи заміни двигуна
або кузова, інших складових частин, що мають ідентифікаційні
номери.

З вище наведеного можна побачити, що поняття «переобладнання ТЗ» передбачає зміну типу або марки, призначення чи параметрів конструкції ТЗ. МРЕВ ДАІ наполягає на тому, що змінюється саме модель ТЗ, про що вказується у додатках № 7 та №8 до «Правил державної реєстрації та обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів та мотоколясок» .
Спеціалізовані підприємства по встановленню ГБО вказують в акті приймання-передачі модель транспортного засобу, після встановлення додаткової системи живлення двигуна, з індексом «ЗНГ» або «СПГ» , що не відповідає дійсності та не має жодних законних підстав, бо встановлення ГБО не призводить до жодних змін облікових данних ТЗ.
Адже, згідно «Методики товарознавчої експертизи та оцінки колісних транспортних засобів» (Наказ Міністерства юстиції України, Фонду державного майна України, від 124.11.2003 N 142/5/2092 у редакції наказу Міністерства юстиції України, Фонду державного майна України від 24.07.2009 N 1335/5/1159. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 4 серпня 2009 р. за N 724/16740), встановлено визначення термінів: «версія (модифікація) колісного транспортного засобу» та «модель (варіант) колісного транспортного засобу».
Згідно п.1.5. Методика застосовується також у разі:
а) визначення року виготовлення КТЗ і його складників;
б) визначення комплектності та укомплектованості КТЗ
відповідно до нормативно-технічної документації його виробника;
в) визначення типу, моделі, версії КТЗ;
г) установлення типу, потужності та робочого об'єму двигуна,
типу кузова, інших технічних показників КТЗ;
ґ) класифікації КТЗ (його складників) за Українською
класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності
Цим наказом встановлено такі визначення термінів:
версія (модифікація) КТЗ - сукупність дорожніх транспортних засобів одного типу, які належать до однієї моделі і не мають відмінностей у таких характеристиках, як: колісна база; маса без водія й експлуатаційних рідин; маса у спорядженому стані; повна
маса; навантаження на кожну вісь за повної маси; робочий об'єм двигуна; максимальна потужність; тип коробки передач, кількість передач та їхні передатні числа; передатне число головної передачі; верхня та нижня межі радіусів котіння шини для кожної осі; кількість місць для сидіння;

модель (варіант) КТЗ - сукупність КТЗ одного типу, які не мають відмінностей за типом кузова (згідно з ДСТУ 2885-94 "Автотранспортні засоби. Автомобілі легкові. Типи кузовів. Терміни та визначення"), виробником, кількістю і розташуванням ведучих та керованих осей, робочим циклом, кількістю і розташуванням циліндрів двигуна. Робочі об'єми двигунів КТЗ однієї моделі не повинні відрізнятися більше ніж на 20%, а їх потужність - на 30%;
Жодне з визначень не встановлює залежність модифікації або моделі транспортного засобу від типу вживаного пального. Таким чином вимога МРЕВ ДАІ вносити зміни до реєстраційних документів є безпідставною та не має жодного законного обгрунтування.
Встановлення ГБО проводится виключно підприємствами, що мають відповідний дозвіл та пройшли сертифікацію. Отже, виданих ними, при встановленні додаткового обладнання, документів, цілком достатньо для підтвердження факту законності такого обладнання.
 
Если говорить о этом пункте, то здесь идет как раз о переоборудовании, которое повлекло изминение идентификационных номеров, чего при установке ГБО не происходит!
Я как-то неправильно читаю?

переобладнання транспортного засобу чи заміни кузова, інших складових частин, що мають ідентифікаційні номери
дублируем по русски:
переоборудование транспортного средства или замены кузова .......

Союз "или" употребляется при соотнесении однородных членов предложения или целых предложений (по значению взаимоисключающих или заменяющих друг друга), указывая на необходимость выбора между ними ◆ Сходи в магазин и купи там яблоки или апельсины. http://ru.wiktionary.org/wiki/или

Т.е. выполняется любое из условий. И если есть переоборудование, то оно не обязательно тянет за собой смену номеров. Вот простой пример:
замена передних крыльев не тянет за собой изменения номеров, но тянет перерегистрацию.
http://www.bmwclub.ua/threads/58799...ох-грейд-БМВ?p=1710741&viewfull=1#post1710741

Я бы с удовольствием потратил деньги за перерегистрацию на пиво или еще что-то, но не вижу законного метода отказаться от перерегистрации.
 
В приведеном примере по поводу фар Е39)))) _ єто конечно хитяра!!:biggrin:

Если говорить по конкретному случаю, то действительно происходит замена штатного исполнения предусмотренного заводом изготовителем на не штатное, но все же есть перечень по перерегистрации и фар там нет!)
Регистрационные номера не поменялись, требований вписывать в ТЗ изменение дисков, фар, бамперов - нет!!! Иначе тогда можно было бы и за любую мелочь придолбаться. Например завод изготовитель ставит определенную марку резины определенного производителя с завода, и уставноку другой можно приравнять, как изминение тактико-технических параметров ТЗ при его управлении!))) Я думаю это все реальный бред, так как не зря есть конкретный перечень, что есть переоборудование!!!
 
Last edited:
Если говорить по конкретному случаю, то действительно происходит замена штатного исполнения предусмотренного заводом изготовителем на не штатное, но все же есть перечень по перерегистрации и фар там нет!)
Точно так же и ГБО - нештатное оборудование, да и как ты себе представляешь этот список? В целом твоя мысль понятна, но мысли или логику к делу не пришьёшь. Нужно нормативное подтверждение. На сегодня нет документа в котором написано, что установка ГБО не требует перерегистрации, а документ о переоборудовании и последующей перерегистрации есть. Поэтому считаю, что надо вписывать, а не заниматься самообманом.

Кстати, за неправильный размер резины - запрет эксплуатации со штрафом, да и с гарантии машина слетает моментально.
 
Last edited:
Я как-то неправильно читаю?

переобладнання транспортного засобу чи заміни кузова, інших складових частин, що мають ідентифікаційні номери
дублируем по русски:
переоборудование транспортного средства или замены кузова .......

Союз "или" употребляется при соотнесении однородных членов предложения или целых предложений (по значению взаимоисключающих или заменяющих друг друга), указывая на необходимость выбора между ними ◆ Сходи в магазин и купи там яблоки или апельсины. http://ru.wiktionary.org/wiki/или

Т.е. выполняется любое из условий. И если есть переоборудование, то оно не обязательно тянет за собой смену номеров. Вот простой пример:
замена передних крыльев не тянет за собой изменения номеров, но тянет перерегистрацию.
http://www.bmwclub.ua/threads/58799...ох-грейд-БМВ?p=1710741&viewfull=1#post1710741

Я бы с удовольствием потратил деньги за перерегистрацию на пиво или еще что-то, но не вижу законного метода отказаться от перерегистрации.

Я могу тарктовать это так: (переоборудование, замена кузова, замена других составных частей), которые имеют идентификационные номера! С заменой кузова и составных частей - понятно!, остается вопрос с переоборудованием!

Закон України «Про дорожній рух», а саме:
«Стаття 32. Основні вимоги щодо переобладнання транспортних засобів

Переобладнання транспортних засобів, тобто зміна типу або марки (моделі), призначення чи параметрів конструкції транспортних засобів, що перебувають в експлуатації, шляхом установки кабіни, кузова чи їх деталей, спеціального обладнання і номерних агрегатів, не передбачених нормативно-технічною документацією на даний транспортний засіб, повинно відповідати правилам, нормативам
і стандартам України.
Не дозволяється без погодження з виробниками транспортних засобів та їх складових частин або іншої спеціально уповноваженої на це Кабінетом Міністрів України організації переобладнання, що призводить до зміни повної маси та її розподілу по осях, розміщення центру ваги, типу двигуна, його ваги і потужності, колісної бази чи колісної формули, системи гальмового і рульового керування та трансмісії. ( Частина друга статті 32 в редакції Закону N 234/94-ВР від 10.11.94 )
Переобладнання, що призвело до зміни облікових даних механічного транспортного засобу, повинно бути відображено у його реєстраційних документах.»


Как видно, не замена сидений, не замена магнитоллы, не замена бампера, установка ксенона - не относится к тем действиям, котрые меняют учетные номера узлоави агрегатов и требуют перерегистрации!!!
К тому же на ГБО, как я уже писал, организация установщик (лицензированая ) своим свилетельством подтверждает, что установленное ГБО соответствует нормам и стандартам безопасности дорождного движения! Потому и институт ГАИ не требует разрешения на это, так как это законодательно предусмотрено!

Я думаю этих аргументов по ГБО более чем достаточно!
 
Я думаю этих аргументов по ГБО более чем достаточно!

Я думаю ты просто не хочешь регистрировать ГБО.
Перечитай еще раз непредвзято:

Переобладнання транспортних засобів, тобто зміна типу або марки (моделі), призначення чи параметрів конструкції транспортних засобів, що перебувають в експлуатації, шляхом установки кабіни, кузова чи їх деталей, спеціального обладнання і номерних агрегатів, не передбачених нормативно-технічною документацією на даний транспортний засіб, повинно відповідати правилам, нормативам і стандартам України.
И последняя строчка этой главы:
Переобладнання транспортних засобів здійснюється в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.
А в этом порядке ГБО конкретно описано.
 
Уже выше вам процитировали, ключевую фразу выделил:

Закон України «Про дорожній рух», а саме:
«Стаття 32. Основні вимоги щодо переобладнання транспортних засобів

Переобладнання, що призвело до зміни облікових даних механічного транспортного засобу, повинно бути відображено у його реєстраційних документах.»

Только после установки ГБО регистрационные данные не изменяются, соответственно перерегистрировать авто не нужно.

Дело как раз в переоборудовании, а не законности ТО на дороге, ибо здесь мы обсуждаем не варианты спрыгнуть, а обязательность/необязательность регистрации. И меня интересует должно ли быть зарегистрировано ГБО или нет и на каких основаниях.
Этот как раз очень важный момент ибо водителей шантажировали штрафами, штрафплощадкой и тп, хотя реальных случаев с выписыванием протокола за незарегистрированное ГБО в последнее время не было. Раньше - да, было.
 
Back
Top