"Хроніки Нарнії - Остання битва"
"Остання битва" - стала лауреатом Медалі Карнегі від Бібліотечної асоціації як найкраща книжка року для дітей.
Мій допис на медаль не притендує, але ми тут всі "діти" ,наші іграшки лише відрізняються ціною

, символічно , але це сьома і остання книга з однойменного роману, рівно як і сьомий мій допис стосовно моєї "епопеї " ,що почалась рік тому, і хоч цей допис не має відношення до кузовного ремонту(майже) але його зміст - це саме те, що було намічено зробити мною ще рік тому ,коли б не події описані в попередніх шести моїх "романах"

.
Отже всім чергове вітання і я почну.
Не знаю хто як до того відноситься , але для мене то мабуть як "пунктик": коли салон в авто не охайний ти відчуваєш себе в ньому як не " в своїй тарілці" і терміново з цим хочеться щось зробити. Так у мене було на всіх моїх попередніх авто і чергову мою фрау я не міг обійти стороною, тим більше що старий ,протрухший поролон за 30років ,з рідної обшивки вже по краях сипався на голову , сидіння, одяг залишаючи липкі жирні сліди. Тому перешити салон (навіть не дивлячись на технічну частину) то було одне з перших моїх бажань, і той гештальт який я хотів закрити ще рік тому , але.....
....і от нарешті коли все було завершено по кузову я знову дзвоню перевіреній людині в надії +/- швидкого "закриття" питання по салону (так я думав) , проте толкові майстри як завжди на вагу золота і звісно людина без роботи не сидить .
"Наберіть за три тижні мінімум" - почув я на іншому кінці слухавки. Ну ок думаю , "трохи" піджену дрібниці подумав я . В результаті все вийшло як завжди (нашла коса на камінь) і на перешив я вже попав майже під кінець зими, але може то й на краще.
Мої передні сидіння потребували не значного ремонту і мені довгий час не давало спокою одвічне питання - бути чи не бути

: шукати цілі піджопники ,чи все ж перешивати середину. Ідея має право на життя, але для завершеного вигляду довелось би шити і задній диван, чого я дуже не хотів в виду його дуже доброго стану. В результаті почався пошук цілих сидінь, хоча то голосного сказано "почався" - якось в групі, в барахолці, випадає об'ява про продаж "ідеальних" сидінь (хоч і темно синіх) , але ж ідеальних - чому більшість продаванів так вважає - хз. Але пусте, опустимо той момент, 150$ за пару передніх електросидінь виглядало дуже заманливо - домовились, все, сидіння вже поспішають на відділення НП, за не малий прайс за доставку, так як по іншому НП не вміє "пакувати", не хоче, чи щось ще - ну спишемо на "витрати виробництва"

. СМС з НП і я поспішаю за "омріяними,цілими сидіннями" - результат ,один піджопник порваний по шву, розійшлася нитка, другий піджопник цілий, але так , сама шкіра ціла, з однією не значною тріщиною. Як би там не було,але це мене засмутило. Звісно...
..."шеф ми так не домовлялись" - дзвоню продавцю і після не довгих перемовин ,і моїх доводів сидіння мені вже стали в 100 амерівських грошей. Після чого з них були зняті піджопники і відвезені до майстра, який знайшов для мене день в своєму графіку. За символічну суму він заново прошив усі шви що потребували ремонту і плюс до всього додав поролону під боковини і підколінний "валик" , в результаті піджопник отримав більш "дуті" форми і виглядав просто чудово. Надалі я все зібрав "до купи" , освіжив по фарбуванню:

Виглядають шикарно, а комфорту позаздрять більшість сучасних авто:

Також, для експерименту, я замовив додатковий комплект форсунок омивача скла, що встановлюється на поводки двірників, так як після малярки, рідні позабивалися різним брудом і майже не лили, я їх згодом прочистив як міг замовленим на temu універсальним набором голок, це допомогло ,але не так як того хотілося. Зараз стало на багато краще

.
Ось такий комплект, з'єднувачі, шланги , все на місці

....але як завжди китайці пожлобились і 2м шлангу замало, потрібно 3...

....в результаті чого під капотом у мене тимчасово опинився "спортивний" силікон

Бачите їх? От і я ні , якщо не вглядатись з двох метрів

...свою функцію виконують на ура

Додатковий шланг замовив вже , ще замовив зворотні клапани, щоб омивайка не стікала знову в бачок.
- Роман, можете приїзжати - почув я в телефоні коли мені подзвонив знайомий номер. Радості не було меж ! І от через якихось кілька днів мій салон був готовий

. Цього разу я відійшов від "канонів" чорної стелі , по перше під неї довелось би багато чого шукати(козирки, ручки,плафони) в чорному, що коштує чомусь не помірних грошей,просто що воно чорне, а по друге "чорна на чорному" вже трохи набридло. Вибрав темно сірий велюр, на зразок графітового, що чудово поєднався з рідними сірими ручками і т.д.
Красу не описати, телефон не передасть

Низ центральної стійки також перетягнутий, так як мої були внизу трохи подерті, тому як робити красу, то вже скрізь))).

Задній ряд також спочатку почистився потім освіжився по фарбі

Сидіння пасажира ще в черзі на встановлення

Лампи в плафонах замінив на діодні , але жовті і під склом вигляд мають як оригінальна лампа а споживання напруги мізерне

Одну з передніх накладок стійок було замінено на іншу з цілими кріпленнями

Ну що вам сказати товариство - як колись сказала мені одна відома "в наших" кругах людина , "нова ходова - нове авто" , гадаю, до інтер'єру воно також відноситься - який це все ж кайф коли сидиш в охайному, "новому" салоні - відчуття нового авто!, без сумніву.
А тим часом до нас прийшла весна з гарним сонячним днем і +8 ° на термометрі , тож я не відмовив собі у задоволенні поїхати за 55км на гарну локацію, зробити кілька нових фото вже нарешті помитого авто, побачити "малярку" під новим кутом

, подивитися на замерзле Дніпро і безсмертних рибалок ,котрі сиділи за сотні метрів від берега в пошуках "азарту"

. Одні "справжні" рибалки сиділи в пару метрах від берега зі "снастями" об'ємом мабуть не менше 0.7л на трьох , нехитрою закускою в достатній кількості, мабуть

, бо все у них було по "цивільному" : столики , стульчики і атмосфера яка надихала ))).
Я ж ,в свою чергу дістав атрибути для зйомки, "клацнув затвором " кілька разів:...
...ну все ж таки дзеркало))

Навіть на цих дисках доволі симпатично

Місцеве населення на задньому плані))

....насолодився красою, місцевою кавою, річками на дорогах і не вихованими водіями- дристунами , короче кажучи залишав я місто таким же "чистим" як і приїхав
.... наодинці

На цій ноті завершую свій "роман" в семи томах. Те що було мною заплановано зробити на даному етапі - зроблено, надалі вже будуть нові історії !
Всім миру і перемоги!