[ E38 ] "Das Erbe"

• Автор теми Автор теми GeisT
  • Дата створення Дата створення
Малий крок великої справи!
Мабуть це буде самий короткий допис з усіх, тим не менш.....всім вітання)))

Отже , після моєї пригоди став планово готуватись до усунення її наслідків, були знайдені бампер, крила, куплені нові підкрилки і пластик який ще був потрібен, замовлено все необхідне по кузовних роботах : пороги, арки, підсилювачі порогів і т.д. Але ж одних запчастин замало - люди , головне в цій справі. Ті хто готові взятися за роботу і бажано від кузовних робіт і до малярки , і , не за всі гроші світу( забагато хочу😂, чи ні🙄).

Так як з знайомим майстром якось втратився зв'язок, я вже знав до кого звернутись - дід , завдяки якому я по суті і "запав" на Е38, так як він займається кузовним ремонтом і маляркою. Відвідавши його в одній справі я попередньо з ним обговорив це питання, однак в останній момент все перегралося , бо коли я приїхав вже остаточно домовлятись ,ми з ним не дійшли "до спільного знаменника" щодо вартості, так як вона чомусь виросла в геометричній прогресії за пару місяців з моменту мого останнього візиту. Я знову погруз в роздуми і пошуки . І тут на зв'язок вийшов майстер ,котрий робив мені мою першу Е30, це мене підбадьорило ,так як я знав людину, бачив його роботу, він мешкав недалеко від мене ,і для мене це було по прийнятній ціні😊.

Тож надалі авто переїхало в "нове помешкання" на найближчі місяці
IMG-0f475f31caad2dbadd1ef1d3dc04d89c-V.jpg

Далі підуть"Хроніки Нарніїї"🤭😄
Всім добра, далі буде!

хіба це довго? у мене он не те що місяці, а роки пішли! ))) хоча спочатку я теж думав, що буде значно швидше... )
В вашому випадку це скоріше хоббі у вільний час/гроші, а тут майтер буде робити, на мою думку мало би бути швидче.

Все эти маляра-рихтовщики-сварщики эдакие вольные художники. И работают как хотят , зачастую без обязательств , сроков и распорядка дня

Невже так довго триватимуть роботи?
Хто зна, можливо і не місяці, справа в тому що в нього зараз два гаражі , моя машина зайняла більший і плюс до всього в нього в роботі ще одне авто на фінальній стадії. Коли він робив Е30 це зайняло здається місяці 3-4, але тоді він мав ще основну роботу, і ремонтами займався по вихідних, зараз це основне його заняття . А так якщо конкретно займатися одним авто, в залежності від складності, якщо це не реставрація , то місяць ,це мінімум по роботі, це мені і інший майстер озвучував з яким не "склалося" .

Все эти маляра-рихтовщики-сварщики эдакие вольные художники. И работают как хотят , зачастую без обязательств , сроков и распорядка дня
Не без цього😄 - "витрати виробництва" 🤷

"Хроніки Нарніїї" - пролог
Ну що, погнали!
Screenshot_20250522-171802.jpg
Вітання всім ! З чого би почати?🤔.....почну мабуть з того як я готувався до кузовного ремонту. Отже пошук кузовних запчастин не був прям дуже швидкий, але і в довгий ящик відкладати не хотілось, так як все габаритне також не хотілось переплачувати на доставках. Тож завдяки групі/клубу знайшов людину в якої виявилося все в одному місці і їхало до мене однією посилкою. В колір вже звісно не шукалось, так як попасти в тон майже не реально, та й просто знайти в пристойному стані кузовню на наші "мілфи" то вже квест.

В такому стані я знайшов крила і хоч в процесі виготовлення майстер казав що з ними довелось попрацювати, але вони були живі, на відміну від моїх гнилих що виявилось при ДТП.
Низ досить не поганий, враховуючи те,що це їхнє слабке місце
IMG_20250522_154733_232.jpg
Трохи поверхневого рижика, куди ж без нього)))
IMG_20250522_154733_503.jpg
В цілому наче не погано
IMG_20250522_154733_022.jpg
Праве плюс мінус таке ж
IMG_20250522_154733_008.jpg
IMG_20250522_154719_919.jpg
IMG_20250522_154719_242.jpg
IMG_20250522_154719_325.jpg
IMG_20250522_154719_091.jpg
Бампер був в зборі що радувало, так як мій підсилювач бампера підігнуло трохи, єдине що розчарувало що він виявився реплікою, про що звісно продавець повідомив і зробив знижку, хоча і варіантів не було, всі інші пропозиції що були на той момент були ще сумніші, і одна за непристойний цінник. Одна пропозиція виявилися навіть поблизу ,і навіть в чорному кольорі, але я вже замовив , хоча в мене була думка придбати ще й його , так , щоб просто був, але в останній момент людина передумала розбирати авто(ще один пацієнт виживе😄, а можливо й не факт). Тому вже маю те що маю, багато хто казав що Тайвань бампери не стають як треба, але з тим вже майстер буде гратися, принаймні на машині з якої він був знятий він стояв все ок по зазорах.
IMG_20250522_154812_965.jpg
IMG_20250522_154813_444.jpg
IMG_20250522_154812_927.jpg
Хоч мої поворотники і вціліли ,проте їх кріплення вже були зламані і їх ремонтували, що не сильно їм допомогло, тож знову пошуки . Обзвонивши кілька фірм всі в один голос заявляли - "рижих нема, лише білі, навіть димчатих нема" . Я не знаю , хоча ні, мабуть таки знаю що так вплинуло на мій вибір - шедевр Люка Бессона !
Ну як до цього погляду білі повороти
Screenshot_20250522-171528.jpg
....хоча на всіх попередніх авто я хотів димчасте ,але ніяк не риже скло, але на Е38 я чомусь по іншому не уявляю. "Що робити"?, почав дивитись по каталожним номерам, і от натрапив на одну фірму де в описі до запчастини вони "божаться" що скло риже! Телефоную, вони це підтверджують в телефонному режимі і тоді я по цьому номеру знаходжу найкращу пропозицію на автопро і за тиждень отримую новенькі поворотники
IMG_20250226_182947_977.jpg
Вигляд просто бомба, виробник TYC, навіть задній пластик має таку саму структуру і колір як оригінал. Тож я дуже задоволений, на додачу ще придбав нові повторювачі поворотів в крила , хоч мої не погано виглядають ,але хай будуть 😊
IMG_20250312_135327_839.jpg
IMG_20250312_135154_084.jpg
Також придбав пластиковий захист двигуна, по смачній ціні, тому вирішив спробувати.
IMG_20250416_095701_128.jpg
IMG_20250416_095725_171.jpg
А що ж ремонт? Віддавши машину я питав себе те саме вже через тиждень 😄. В силу різних обставин, життєвих моментів у майстра ,авто вперше я побачив аж через місяць. Майстер працює в ночі , так як користується нічними тарифами на електрику, вдень відпочиває. Каже є в цьому свої плюси - ніхто не відволікає і ніхто не задовбує дзвінками. Тому довгий час я не бачив як ідуть роботи . Одного разу мені геть було не спокійно коли я не міг з ним вийти на зв'язок кілька днів , а потім отримую смс що його забрали тцкашники. Після такого повідомлення я не знав що й робити🤯🤬. Дурні думки не давали спокою і який надалі може бути розвиток подій невідомо. Проте на слідуючий день майстер вийшов на зв'язок і сказав що все ок.

Потім за кілька днів ми вже зустрілися і я побачив авто, машина знову переїхала в інший гараж ,ще більший і з кращим світлом, зняті були вже всі двері . Правий поріг новий вже був попередньо "прихвачений" на своєму місці, лівий вскритий, він виявився живіший за правий, навіть дуже. Днище також виявилося повністю живе, заводська обробка антикорами, герметиками виявилася дуже доброю за словами майстра . Двері виготовлені під фарбування,так як права сторона мала трохи малесеньких м'ятинок, плюс дтп додало ще потертостей трішки. Так що, малу по малу ,а робота робиться. Вже не терпиться знову побачити цей погляд
Screenshot_20250522-171848.jpg
....і вирушити в закат
Screenshot_20250522-171148.jpg
На цій ноті все. Далі буде!

Целый бампер найти для моделей 90-х годов, это удача конечно!

Целый бампер найти для моделей 90-х годов, это удача конечно!
Справжня удача було б найти оригінал, за такий прайс, Тайвань доступні нові в зборі повністю ,але взяв у людини ,так як був з підсилювачем. Оригінал був один коли шукав, по ціні в 500$ за голий б/у бампер.🤷

Назад
Зверху