Я обома руками за електромобілі, але чисто з точки зору конструкції. Якщо порівнювати типовий бензиновий авто з типовим електромобілем, конструкція останнього просто в рази простіша. Відсутня короба передач, сам електродвигун має дуже хорошу планку моменту і значно вищий ККД, відтак не потребує складної системи охолодження, змазки, утилізації вихлопних газів і т.д. Щоб виготовити електромобіль в перспективі потрібно буде значно менше матеріалів і роботи, тому вони будуть дешевими і доступними в ремонті (при потребі зняти і перебрати електромотор, який іде одним блоком в рази простіше за ДВЗ з його мільйоном патрубків, ваносами, вальвтроніками і подібними технічними складностями, які власноручно в простому гаражі не виставиш). Не кажучи вже про надійність електромотора з його мінімумом частин, які піддаються тертю і високим температурам.
Єдина проблема електромобілів СЬОГОДНІ - це батареї. Поки не з'являться компактні і ємкі елементи живлення, електромобілі не отримають широкого розповсюдження. Але якщо це станеться, скажімо через 10 років, я буду першим хто стане в чергу за електромобілем