Я був деякий час у Швеції - так, там видно куди йдуть податки, найбільше вразив громадський транспорт, хоч і не дешевий.
Про медицину зовсім не погоджусь - маю статистику з Нідерландів, Німеччини, Швеції - всі як один порівняно з Україною дуже не задоволені, це тут ми звикли - зателефонував і сьогодні на сьогодні записався, а там чекати потрібно довго. Стоматологія окрема тема.
За відкриття рахунків в банках взагалі мовчу - в нас підніми руку, і в тебе повно пропозицій від різних банків, година часу і все готово. А в Європі бюрократія зашкалює.
На нашу Дію вони як на диво дивляться. Лише Естонія попереду нас в плані цифровізації.
Я думав раніше, що в плані безпеки в Європі набагато краще, але от випадок, 5 днів тому друг дзвонив, живе в Ротердамі, каже їду в автобусі і бачу якийсь чувак стоїть над жінкою і починає махати рукою. Виявилось витягнув ножа і намагався хз що зробити. Поранив, але жива лишилась.
Тесть мого друга - німець, інколи буває тут, каже що в Україні круто, тільки не може зрозуміти як в нас тут на дорогах їздять
Тому скажу, що в Україні, якщо не сидіти на мінімальній ЗП можна дозволити собі досить якісні послуги в різних сферах.
Єдине, що не зміниш, це загальний настрій населення - в країнах з високим рівнем життя люди спокійніші/привітніші по моїх спостереженнях. Мене досить дратує що на кожному кроці в нас можуть нагрубити, починаючи від продавця в магазині і до незнайомців в громадському транспорті (яким я на щастя вже не користуюсь).