Стосовно літакобудування. За вашою логікою, якщо Сікорський народився в Україні, і починав будувати свої вертольоти і літаки в Україні, то вертольоти компанії "Sikorsky Aircraft" можна вважати українськими? Це-ж український конструктор, просто він в США переріїхав... (мабуть від доброго життя). Потім ідучи за вашою логікою, розкладаючи історичні події минулого, ми можемо дійти висновку, що України взагалі не існує, так як це, новоутворена територія з частини Російської Імперії, Польщі, Угорщини іще чогось там... (одна з основних сепарських мантр, хоч ви себе таким і не вважаєте, але це саме їхній метод, лізти в історію, витягувати з відти якість факти, часто трактовані на свій манер і накладати їх на сьогоднішній стан речей, аби виправдати абсурдність своїх дій).
Стосовно того, чому Венгрія, Болгарія, Чехія не мали своїх літаків... Як усім давно відомо, центр СССР був у Москві, інші держави в якійсь мірі були підневільні, (особливо ті які ви перечислили). Совок, аби вони краще тримались у купі, організовував виробництва таким чином, аби небуло замкнутого циклу в одній країні, проще кажучи, якась країна робила підшипники, якась вали, якась болти а якась гайки... Таким чином кожен окремий завод, не мав сенсу без інших трьох, (особливо зважаючи, що совок мав свої вимірні величини і стандарти) Виключенням була тільки Росія, в ній були виробництва із 100% замкнутим циклом. Але це зовсім не означае що громадяни тих держав не приймали участі у розробках і їх внеску нівчому немає...
жители одной страны и называется она Украина и люди из Киева умирали от рук людей из Львова, Франковская, Тернополя и.т.д. и это украинцы, убивали украинцев, войска упа убивали войска советской армии
Тут ви суперечите своїй логіці. Якщо літак, то радянський, а якщо убивали, то жителі України, і українці - українців... трохи дивно. Стосовно тих подій, моя одна бабуся ще жива (дай їй Бог здоров"я). Виросла сиротою, мати її як учасниця партизанського руху, пропала безвісти у вітчизняну, а батько пропав вже після війни, у з"вязку з тим, що дома в них збирались люди, які не підтримували радянську владу на той час, і то була не Львівська область а Полтавська, центр України.
Про те, аби порівнювати Бандеру з моторолою, навіть писати не хочу... то зовсім інше. Просто почитайте історію, тільки не ту, що совок друкував.