Вчора дебатів не дивився, але прийшов до висновку, що всьому винна демократія. Заздалегіть скажу, я не вибілюю Порошенка. Але давайте дивитись на речі відверто. Кожний, хто був на посаді президента, 100% був причетний до якихось схем. Навіть не відхиляю того, що і Кравчук також встиг про себе подбати за ті три роки. Але в чому відмінність ситуації з Порохом та його попередниками? - це безумовна демократія та свобода слова. Уявіть собі що б хтось спробував опублікувати подібний компромат(Свинарчуки) при попередніх очільниках. Там би однією зрізаною головою не обійшлося. Чи начебто слова "підійдеШш до менЕ потім, я тобі паясню..." залишилися б тільки словами. Тоді компромату було не менше, просто якось ризиковано було взагалі про нього говорити, не кажучи вже про публікувати. А про самостійність гілок влади годі вже й говорити, чи вже забули як при Якубовичі пхали своїх куди тільки можна, навіть анекдоти ходили, начебто по Донецьку їздять чорні тоновані авто і вихоплюють людей з вулиці зі словами "нам сваі люді в Кієвє нужни". Чому ніхто не згадає за які це кошти і яким чином було зведені ті маєтки в межигір'ї та і не тільки. Про це собі тихенько мовчали. Або про те, як обслуговування гелікоптера Яника було відане одній з компаній його сина. Прикладів досталь.
А про якісь спроби піти в бік ЄС можна і не згадувати, швидко хвоста накрутили що потім флюгер миттєво на Тайожний Саюз змінився.
А тут вперше в історії країни схопили("начебто") за руку, але ні що б використати це на користь країни - вирішили обрати когось хто начебто не був причетний до влади. Хоча забули такого персонажа як Тігіпко. Він навіть "неЛох" був і розумівся на темі, але швидко зрозумів правила гри. Тож чого це всі вирішили що новий "сват" по новому буде грати? Бо він так сам сказав???)) Серйозно??))
А сьогодні ситуація нагадує інший анекдот, як один добродій врятував єврейського хлопчика(я не антисеміт, але з пісні слів не викинеш), який тонув у ставку, а до нього на наступний день прийшов батько хлопчика, спочатку подякував, але потім запитав "а де кепочка?".
Незадоволені владою бувають навіть у розвинутих країнах, але там не зраджують національні інтереси в обмін на пайку, при тому примарну покищо.
Тож може дійсно ще зарано нам демократію та свободу слова... так би мовити ліки від отрути відрізнаються тільки дозою, тож можна переборщити і зробити тільки гірше... як наприклад зараз.