Статейка в тему сегодня на ФБ.
Rostyslav Koval
20 ч · Lviv Oblast, Львов ·
Звернення до (не)шановного водія (умовної) BMW на польській, литовській ін. реєтрації (бляхах)
Шановний добродію!
Щодня на дорогах Львова та поза ним спостерігаю за тим, як ти поводиш себе на дорозі.
З розумінням ставлюсь до того, що попереднє авто, ймовірно Жигулі, яке дісталось тобі від дідуся, не мало стільки кінських сил під капотом, але це не значить, що їх треба використовувати на 100% на вулицях міста.
Напевно, ти в екстазі від свого нового п'ятнадцятирічного BMW, але пам'ятай, що під тим, на перший погляд, добре збереженим лако-фарбовим покриттям є ще купа інших запчастин, які, як правило за довгий і нещадний термін експлуатації, втратили свої первинні якості і не є такими надійними як колись. Знаю, що машина дісталась тобі недорого, а відтак ти не готовий інвестувати в її ремонт великих коштів, тому перебиваєшся запчастинками зі шроту.
Хочу повідомити тобі декілька речей, про які тобі очевидно невідомо:
1. То місце куди ти перелаштовуєшся з іншої полоси без включеного повороту – це називається «дистанція», яку я дотримую за авто, що їде попереду, а не місце для тебе красивого;
2. Гра в шашки з ряду в ряд показує твій невисокий інтелектуальний рівень, переходь на шахмати, там обдумують кожен крок не лише зі своєї точки зору, а й з точки зору партнера по грі;
3. Те, що поліція тебе не завжди штрафує може бути компенсовано тим, що колись тебе оштрафує водій іншого авто, менш стриманий, ніж я;
4. Плачі про те, що держава не дала тобі можливості дешево купити авто в Україні актуальні після акуратного дотримання Законів країни, в якій ти живеш, можеш почати з ПДР – це не боляче, а іноді навіть приємно;
5. В тебе, мабуть, ще немає дітей, а з такою поведінкою на дорозі може ніколи і не бути. Пиричини дві. Тут для тебе маленький квест – подумай, які саме дві.
Таких водіїв, як я, які бачать твою творчість на дорозі щодня десятки, а може й сотні тисяч. Нас ти не помічаєш, бо ми не створємо тобі незручностей, а тебе ми бачимо всі, щодня, протягом тривалого часу.
Якщо ти не виправишся найближчим часом начувайся!
Неха(у)й щ(ш)асти(а)ть!
З (не)повагою водій, що їде по тій же дорозі, але з дотриманням ПДР!