• В разделах «Гараж» и «Бортовые журналы» для того, чтобы отфильтровать темы по вашему индексу кузова, вы можете просто нажать на него в начале любой соответствующей темы.
    Ребята! Есть огромная просьба - если создаете тему с вопросом в "Гараже", не ленитесь отписаться, как именно решилась проблема, что сделали и т.д.
    Только тогда наш "Гараж" станет реальной базой знаний!!

[ E39 ] Сколько обойдется капиталка двигателя m62 v8 и где ее лучше сделать?

Если мотор гильзуется чугунными гильзами - поршни менять обязательно!
Поршень предназначенный для работы по алюминию, по металлу проработает тыс.30 - не больше!

Вы имели в виду кольца под чугун?
 
Ой всё... М52 родные поршня, после гильзовки блока - пробег 150 тыщ... И дальше ездит...
 
пройшло 5 років, як створена тема і що? є у когось досвід гільзовки м62б44? якщо гільзувати, то про які поршня іде мова? або так - гільзувати не всі циліндри, а тільки декілька?
 
QUOTE]або так - гільзувати не всі циліндри, а тільки декілька?[/QUOTE]
Не прокатит на алюминиевом блоке еще и с таким диаметром цилиндров...после гильзовки одного или нескольких цилиндров ,стенка соседнего цилиндра после установки гильзы будет иметь деформацию...именно поэтому необходимо гильзовать все цилиндры( ряд).
 
якщо гільзувати, то про які поршня іде мова
Про штатные разумеется...
 
про гільзовкузрозуміло, якщо гільзувати, то весь ряд, всі 4 циліндра наприклад. про поршня зрозуміло, що штатні. як я зрозумів, що після гільзовки треба міняти штатні поршня на якісь інші? тоді які? чи кольца якісь інакші ставити? то які? ось про що мова
 
QUOTE] як я зрозумів, що після гільзовки треба міняти штатні поршня на якісь інші?[/QUOTE]
Для мотора м62в44 кроме оригинала других поршней нет.Поршня б.у(если они кондиция)и кольца(новые) оригинал для аллюсилового покрытия прекрасно будут работать в паре с чугунными гильзами,характеристики фактически идентичны...кольца есть и аналог , для чугуна.Вопрос здесь в другом ,о надежности блока после загильзовки.
 
дякую, ось таку відповідь хотів почути. про надійність теж питання, перегородки тонкі, ще і розточувати. але з другої сторони, що йому буде, якщо правильно розточити?
 
Бывало со временем лопались блоки после гильзовки...
 
можливо і таке може бути. але які варіанти, якщо є, наприклад, в якомусь циліндрі задір. по заводу, цей блок взагалі, як я розумію, не розточується і немає рем.поршнів. він не ремонтопригодний получається. але що робити в наших умовах? тільки гільзувати?
 
багато інфо вже перелопатив))) нікасіл/алюсіл, вже голова кругом іде. де некасіл? де алюсіл? х.з.
знайшов один конкретний відгук по гільзовці і які кільця ставили. якісь азотіровані фірми NK, нібито вони працюють по будь якому покриттю, в тому числі і по чугуну
 
Какие кольцо надо брать по размеру Вам должны сказать кто будет гильзовать. Гильзуют и "точат" каждый цилиндр под конкретный б\у поршень. Из этого и выходит какие кольца по размеру 0 или 00. Это два размера. 0 ставят в "новый". Размер 00 это промежуточный размер до расточки в ремонт цилиндров.
Ну это как я на сегодня понимаю. Могу ошибаться. Специалисты которые Вам выполняют работы по блоку должны и сказать что ставить.
Еще ресурс есть: https://www.bimmerfest.ru/dvigatel-bmw-m62/
 
Из этого и выходит какие кольца по размеру 0 или 00. Это два размера. 0 ставят в "новый". Размер 00 это промежуточный размер до расточки в ремонт цилиндров.
0_это стандарт
00_это увеличенный размер на 0.70мм(м62) под этот размер идут свои ремонтные поршня.На стандартные поршня ни один здравый человек не поставит промежуточные кольца(00) и наоборот.
. Гильзуют и "точат" каждый цилиндр под конкретный б\у поршень.
Здесь тоже существуют свои правила...
 
Какие кольцо надо брать по размеру Вам должны сказать кто будет гильзовать. Гильзуют и "точат" каждый цилиндр под конкретный б\у поршень. Из этого и выходит какие кольца по размеру 0 или 00. Это два размера. 0 ставят в "новый". Размер 00 это промежуточный размер до расточки в ремонт цилиндров.
Ну это как я на сегодня понимаю. Могу ошибаться. Специалисты которые Вам выполняют работы по блоку должны и сказать что ставить.
Еще ресурс есть: https://www.bimmerfest.ru/dvigatel-bmw-m62/
по гільзовці питань немає, питання не в розмірі колець, а виробнику тих колець
 
якісь азотіровані фірми NK, нібито вони працюють по будь якому покриттю, в тому числі і по чугуну
Любые хромированные(!) кольца дадут хорошую износостойкость как при работе по чугуну так и по технологии покрытия типа алюсил (силумал).Наборы колец предназначенные для работы по алюсиловому покрытию полностью подходят для работы по чугуну.Ничего не надо менять!
 
велике дякую. зупинився і так на NE) вибір невеликий на цей мотор мале, гетс, оригінал та й все. ну і ціна демократична
 
А чего гейц/мале не подходит? NE это кто такие?
 
Ne часом не упаковщики?
 
На малe бюджeт в два рази дорожчий, гeтс нe знаю, кажуть нібито вони засильно м,які. Хоча зараз в мeнe на м20б25 стоятьі супeр, нeма нарікань. Алe NE вжe з двух джeрeл радять самe для гільзованого м62. Чому і задаю всюди питання, бо хочeться розібратись, питання нe праздні, попeрeду капіталка
 
NE это кто такие?
NIPPON PISTON RING / NPR он же NPR EUROPE он же в прошлом Schottle Motorenteile GmbH. (SM) .
 
накшталт щось японія/німеччина
 
в свободном доступе гейтс и мале. мале я так понял оригинал.
где найти каталоги по подбору колец
 
в вільному доступі теж є NE.по каталогу ви маэте на увазі що, підбір на які мотори які кільця?
 
в вільному доступі теж є NE.по каталогу ви маэте на увазі що, підбір на які мотори які кільця?

Нужно под м54в22. Да интересует сайт или каталоги. А то уже паренный за те кольца :)
 
щоб не відкривату нову тему, буду тут викладати та задавати питання
придбав ось такий двигун
View attachment 659684 View attachment 659685 View attachment 659686

м62б44ту. стояв на авто е39 2002р. нашого форумчанина Алекія Автекс. стан двигуна обумовлений завчасно. а саме розбита права клапанна крішка, впускний колектор, тріснутий піддон. двігун був робочий, але кушав масло)
кришка та піддон це дрібниці, а впуск я і так би міняв на не теушний, при тому що і в розбитому були врезки під газ.
що маєм по факту. великий піддон тріснутий, то дрібниці, але малий залізний сильно сплющений і потребує заміни. від удару знизу зламало масляний насос. також під заміну.
View attachment 659687 View attachment 659688 View attachment 659689
ще з поверхневого - розбите гніздо для штекера дросельної заслонки. її, як я розумію, теж під заміну.
 
двигун повністю розібраний і зроблена візуальна дефектовка)
P71212-144950.jpgP71213-103737.jpgP71213-103911.jpgP71214-155349.jpg
вилізло ще по дрібницям, тріснувші пластикові накладки на заспокоювачі і обводной планці ланцюга. но то таке, це я і так буду міняти на нове разом зі всіма ланцюгами. в загалом в середені двигун дуже чистий, ні нагара, ні бруду немає взагалі, приємний відтінок зеленуватий, видно що на маслі не економили. зі слів Алексія він заливав мотюль 5/40. так що на мотюлі завідна чистота))) не знаю точний пробіг, але вкладиші що корінні, що шатунні оригінал стд і в дуже гарному стані, таке відчуття, що вони нові і практично не видно слідів зносу. в понеділок повезу колінвал на дефектовку і биття, але гадаю, що буде все в нормі. ще хочу перевірити правий ваносний розпредвал. він був під пошкодженой кришкой і якось туго вийшов з постелі. взагалом розпредвали вишлядають як абсолютно нові. на кулачках виробітки немає взагалі.
 
Back
Top