Була у мене кружка. Біла зовні, коричнева всередині, стара як Людмила Гурченко, але дуже для мене дорога. Мені її подарувала моя перша любов, коли я вчився в школі. В один жахливий день, півроку назад, я цю кружку впустив і розбив. В друзки. В смислі - на невеликі осколки. Довелося склеювати. І пити каву більш акуратно.
Це була преамбула. Сама історія почалася днями, коли я позбавив премії бригаду шабашників. За заліт і косяки. Вони засмутилися, випили, і пішли бити мені морду. Я ж, не підозрюючи про це, спокійно пив каву в вагончику.
Відкривши двері на стукіт, я опинився перед купою розлючених мужиків, на чолі зі здоровенним трактористом, який гучно закричав, накручуючи себе перед бійкою: - Ти гівно.
У цей момент, я напевно, трохи розлютився і злегка стиснув руку. Але цього вистачило: моя склеєна кружка з кавою, яку я тримав у руці, лопнула, забризкавши всіх кавою.
Робітники, які не знали що кружка трималася на соплях, мовчки, зробили крок назад. Тракторист, що залишився на самоті, тихенько пробурмотів: - Втім, і я гівно. Ми всі гівно.
І теж трохи відступив.
Бійка не відбулася. Питання було вичерпано.